Berkeindje 3 Lierop

Specificaties:

Te koop: € 820.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 152 m2
  • Perceeloppervlakte: 2000 m2
  • Inhoud: 1880 m3
  • Bouwjaar: 1947

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Charmante boerderijwoning met twee schuren in een mooie straat op korte afstand van het centrum van Lierop. Deze woning wordt aangeboden op een perceel van 2.000 m2. Hoe de verkaveling wordt, is aangegeven op een basistekening.
(Er zijn ook enkele alternatieven kavelvormen bespreekbaar. Deze tekeningen zijn bijgevoegd. Wilt u meer of minder grond: ook dat is bespreekbaar.)

Deze woning is gelegen in een mooie woonstraat met laanbeplanting. De woonboerderij is uitstekend onderhouden en werd in 2002 voorzien van een nieuwe kap met isolatie. Hier kunt u uw dromen waarmaken.

Bijzonderheden:
– Gebouwd in 1947/1950, door de jaren heen gerenoveerd en in 2002 voorzien van een nieuwe kap met dakisolatie.
– Ook de overige daken werden vernieuwd zodat nu alle daken vrij van asbest zijn.
– In 2014 vergroot met een tuinkamer.
– Alle ramen zijn voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Dit geldt ook voor de ramen in de schuur en stallen.
– Sfeervolle woning met echte leefkeuken als centrale ruimte in de woning.
– Woonkamer met mooie lichtinval door grote ramen.
– Groot open stalgedeelte met mooie eiken balk. Deze ruimte kan volledig naar wens ingedeeld worden.
– Twee schuren die uitstekend hobbymatig gebruikt kunnen worden.
Op een van deze schuren liggen 19 zonnepanelen die in 2016 werden geplaatst (berekend op 5130 Wp).
– Brede voortuin en mooie achtertuin met diverse terrassen.
– Glasvezelaansluiting is aanwezig.

Voortuin
De voordeur is vanuit de weg rechtstreeks te bereiken via pad met aan de straatzijde een haagpoort.
Brede en diepe voortuin met gazon en hogen bomen.
Direct grenzend aan de boerderij ligt een grindpad met plantenborder. Het erf is verhard met klinkers en loopt door tot de nieuwe achtererfgrens. Tussen boerderij en schuur is een afsluitbare poort aanwezig.

INDELING
Begane grond
Hal met PVC vloer en wanden met granietpleister en trapopgang met loper. Er is een deur naar keuken. De tweede deur gaf toegang tot de woonkamer maar is niet meer in gebruik.

Keuken
Centrale ruimte in de woning. Prettig ruim en met grote ramen. De originele schouw is nog aanwezig net als de originele paneeldeuren. Hier speelt het gezinsleven zich af. Hier wordt gekookt, gegeten, gepraat en spelletjes gespeeld. Het is een echte leefkeuken waar eenvoudig een grote tafel kan staan.
Er ligt een PVC-vloer met de uitstraling van hout waaronder vloerverwarming aanwezig is.

De keukeninrichting is in 2018 gerenoveerd en is een lengte-opstelling geplaatst. Een koelkast, een combi magnetron/oven, een vaatwasser en een 4-pitskeramische kookplaat met afzuigkap zijn aanwezig. De apparaten, met uitzondering van de afzuigkap zijn in 2018 vernieuwd (en vallen nog 1 jaar onder de fabrieksgarantie). De afzuigkap werd enkele jaren daarvoor vervangen.

De paneeldeuren geven toegang tot hal, kelder, woonkamer, bijkeuken en tuinkamer.

Kelder
De kelder is manshoog en wordt op natuurlijke wijze geventileerd door middel van een koekoek. Er ligt een betonvloer, de wanden zijn bezet. Deze kelder is circa 3.60 x 2.00 meter groot.

Woonkamer
Woonkamer met mooie lichtinval door vier grote ramen met zicht op de woonstraat. Er ligt een plankenvloer en de wanden zijn gestuukt. In de hoeken van de kamer bevinden zich nog de schouwen met rookkanalen. Voor een van deze schouwen is een houtkachel geplaatst die ook regelmatig gebruikt wordt.
Er is voldoende ruimte voor een royale zithoek.

Tuinkamer
Hier heeft u een optimaal tuinzicht. Zowel de zijgevels als het dak bestaat uit grote ramen in aluminium profielen. Er ligt een tegelvloer met vloerverwarming en in de dakprofielen zijn spotjes aanwezig. Via dubbele deuren bereikt u de tuin. De overige deuren geven toegang tot keuken en bijkeuken.

Bijkeuken
Bijkeuken met PVC-vloer en betegelde wanden. Er zijn twee ramen aanwezig en er is een uitstortgootsteen. Van hieruit is er toegang tot het toilet, de badkamer en een portaal.

Badkamer
In 2009 vernieuwd en nog steeds volledig bij de tijd. U vindt er een ligbad, een inloopdouche en een dubbele vaste wastafel. Wanden zijn plafond hoog betegeld met lichte wandtegels. De achterwand van ligbad en de achterwand van de inloopdouche zijn, net als de vloer, voorzien van een contrasterende donkere betegeling. Onder de tegelvloer ligt vloerverwarming.
De dubbele wastafel is in een badmeubel geplaatst. Boven deze wastafels is een spiegelkast aanwezig. Zowel ligbad als inloopdouche zijn voorzien van thermostaatkranen.

Toilet
Het toilet bevindt zich naast de badkamer en heeft dezelfde uitstraling en werd in dezelfde periode gerenoveerd. Er zijn een zwevend toilet en een fonteintje aanwezig.

Portaal
Dit portaal vormt de scheiding tussen het woongedeelte en het originele stalgedeelte. Er liggen vloertegels en de wanden zijn uitgevoerd in MBI-steen. Hier is een grote kast met schuifpanelen aanwezig waarachter zich de aansluitingen voor wasmachine en droger bevinden. Hier staat ook de waterontharder en hier hangt ook de cv-ketel (Nefit HRC30CW5 uit oktober 2011).
De deur die u op de foto ziet geeft toegang tot een inpandige berging. Hier bevindt zich de meterkast en hier hangt de omvormer voor de zonnepanelen (SolarEdge SE).
Een tweede deur geeft toegang tot het oorspronkelijk stalgedeelte.

Stalgedeelte
Het stalgedeelte bestaat uit twee ruimtes waarlangs een afhang aanwezig is.
In het eerste gedeelte van het stalgedeelte liggen betontegels. Er staat een aanrechtblok. Via grote ramen (met thermopane beglazing) heeft u zicht op de voortuin en de straat.
Er staat een aanrechtblok met warm en koud water.
In het plafond bevindt zich een eiken houten balk. De ruimte is te verwarmen met radiatoren.

Het tweede gedeelte van de stal is deels open tot in de nok.
De ruimte die zich boven stalgedeelte 1 bevindt is van hieruit zichtbaar en bereikbaar. De grote toegangspoort met de houten deuren is nog aanwezig net als het oude metselwerk met in de gevel de uilengaten.
Het is een geweldige ruimte om volledig naar eigen inzichten in te delen en aan te kleden.
Zowel vanuit dit gedeelte van de stal als vanuit het hierboven beschreven stalgedeelte heeft u toegang tot de afhang.

Afhang
De afhang is circa 15 lang en 4 meter breed en bestaat uit 2 delen. Er zijn gevelramen met thermopane beglazing aanwezig. Er ligt grotendeels een betonvloer en er is een krachtstroomaansluiting.

1e verdieping
De trapopgang in de hal geeft toegang tot de overloop op de eerste verdieping.
Er ligt een grenen houten vloer de wanden zijn voorzien van behang.
De paneeldeuren geven toegang tot een toilet en tot 4 slaapkamers.

Toilet
Deze toiletruimte is volledig betegeld. Er zijn een toilet en een fonteintje (met koud en warmwater kraan) aanwezig.

Slaapkamers
De grootste slaapkamer (vloermaat circa 4.10 x 3.65 meter) ligt aan de tuinzijde van de woning. Er ligt een grenen vloer, wanden zijn voorzien van behang. Er is een grote ingebouwde kast met schuifwanden aanwezig.

Slaapkamer 2
Deze slaapkamer ligt eveneens aan de achterzijde van de woning en heeft een dakraam en een nis waarin eenvoudig een kast geplaatst kan worden. Ook hier ligt de grenen vloer en zijn wanden voorzien van behang.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer ligt aan de straatzijde en is qua afwerking en indeling vrijwel gelijk aan slaapkamer 2.

Slaapkamer 4
Heeft een raam in de zijgevel. Deze ruime kamer heeft een vloeroppervlak van circa 3.70 x 3.65 meter

2e verdieping
Via plafondluik is er vanuit de overloop toegang tot een bergzolder die zich boven de slaapkamers bevindt.

TUIN
Mooi aangelegde tuin met op diverse plaatsen terrassen.
Er is een gazon met enkele hoge bomen en er zijn veel groene plantenperkjes.
Tussen de woning en de stallen is erfverharding aangebracht. Deze erfverharding loopt door tot enkele meters achter de open schuur zodat deze met auto kan worden bereikt.

Schuur 1
Deze schuur op opgetrokken uit baksteen en heeft een houten topgevel. De dakbedekking werd enkele jaren geleden vervangen door een geïsoleerde damwand plaat. Deze schuur heeft een openfront aan de achterzijde.
Er is ruimte voor 4 auto’s.

Schuur 2
Hobbyruimte met geïsoleerde dakplaten en betongevelelementen die aan de buitenzijde wit zijn gemaakt. Er zijn rondom ramen aanwezig en er zijn diverse schuifdeuren. Er ligt een betonvloer. Deze schuur heeft een afmeting van circa 20.50 x 6.15 meter.
Aan deze schuur bevindt zich een afhang met open front (afmeting circa 5 x 9.50 meter) die voldoende groot is om 3 auto’s te kunnen plaatsen.

AANVULLENDE INFORMATIE
Het perceel waarop deze woning ligt heeft momenteel een agrarische bestemming. De gemeente Someren heeft inmiddels schriftelijk laten weten in principe medewerking te zullen verlenen aan het omzetten van deze bestemming in een woonbestemming. De eigenaren van Berkeindje 3 zijn inmiddels de procedure hiertoe gestart en zullen deze ook afronden voor de kopers.

De wijziging van de agrarische bestemming naar een woonbestemming zal worden meegenomen in het plan waarbij ook de omliggende percelen en het tegenovergelegen perceel een woonbestemming krijgen.

Een van de voorwaarden voor omzetting van de huidige agrarisch bestemming in een woonbestemming is dat er maximaal 250 m2 aan bijgebouwen mag blijven staan. De derde schuur die nu nog op het kavel staat, wordt door de huidige eigenaar om die redenen nog afgebroken.

LOCATIE
De straat waarin deze woning ligt heeft een smal straat profiel met aan weerszijde brede groenstroken en hoge bomen. Er staan voornamelijk vrijstaande woningen. De omliggende grond zal naar verwachting in de toekomst worden bebouwd met woningen.

Deze woning is gelegen aan de rand van het pittoreske Lierop; een kerkdorp van de gemeente Someren, vooral bekend door haar prachtige koepelkerk. In Lierop bevindt zich een supermarkt, een basisschool en een kinderopvang.
Het centrum is klein maar gezellig, u vindt er een uitstekend pannenkoeken- restaurant. Lierop telt circa 2.100 inwoners en is een kerkdorp van de gemeente Someren. Lierop is uitstekend bereikbaar via de Snelweg A67 (Eindhoven-Venlo) en de N266 (Helmond-Weert).

Locatie: