Bijenveld 8 Asten

Specificaties:

Verkocht: € 615.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 177 m2
  • Perceeloppervlakte: 873 m2
  • Inhoud: 695 m3
  • Bouwjaar: 2005

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Bent u op zoek naar een moderne bijzonder sfeervolle woning dan nodig ik u van harte uit deze woning te gaan bekijken.
Deze woning werd in 2005 gebouwd naar ontwerp van architecten Ton Kleinjans van 2.0 architecten uit Venlo. De woning wordt gekenmerkt door een introverte buitengevel aan de straatzijde en hoge glaswanden aan de tuinzijde waardoor een optimale tuinbeleving en een perfecte lichtinval aanwezig zijn. Er zijn royale binnenruimtes die geheel in stijl van de woning moderne details kennen. Uiteraard zijn de keuken en het sanitair luxe uitgevoerd. Een van de ruimtes op de verdieping is zelfs ingericht als bioscoop.

INDELING
Begane grond
De voordeur van de woning bevindt zich in de zijgevel van de woning en geeft toegang tot een royale hal met een donkere basalt tegelvloer. Deze tegelvloer ligt over de gehele begane grond vloer en is natuurlijk voorzien van vloerverwarming. De wanden in de hal zijn uitgevoerd in Oregon pine, een houtsoort met een prachtige warme roodachtige kleur. In deze wanden zijn zeer subtiel deuren verwerkt die toegang geven tot een toiletruimte, een garderobekast en tot een grote kelderkast onder de trap.
Prachtig is ook de achterwand van de hal die volledig uit glas bestaat.

Toilet
De toiletruimte is voorzien van een zwevend toilet. De achterwand van het toilet is uitgevoerd in basalt evenals het strak vormgegeven fonteintje waarvan het lijkt of het water wegloopt in de muur. De overige wanden zijn uitgevoerd in vlakstucwerk. De spiegel boven het fontein bevindt zich niet op de muur maar is opgenomen in het stucwerk.

Keuken en woonkamer
Een bijzonder mooie plafondhoge taatsdeur geeft toegang tot de keuken. Het draaipunt van deze deur zich in het plafond en op de vloer waardoor er geen kozijnen nodig zijn wat prachtig past bij de stijl van de woning. De houten wand in de hal is doorgezet als kastenwand in de keuken. Hier vindt u de luxe keukenapparatuur bestaande uit een stoomoven, een reguliere oven, een vaatwasser, een koelkast met vriesvak. De aanwezige apparatuur is van het merk Gaggenau.

Midden in de keukenruimte bevindt zich een groot kook/spoeleiland met een strak rvs-aanrechtblad met daaronder grote lades. De lades zijn uitgevoerd in MDF in hoogglans wit en greeploos. Er zijn 3 gaspitten waarvan een wokbrander. Boven dit gaskookstel bevindt zich een afzuigkap in een rvs-kap. De aanwezige kraan is van het merk Quooker en levert naast warm en koud water desgewenst ook direct kokend water.
Het totale eiland is ruim 3 meter lang en circa 90 cm breed. Het werkblad is prettig ruim waardoor u er ook indien gewenst, met gasten kunt koken.
Via een prachtig hoekraam kijkt u uit over de straat en het Bos van de Toekomst wat tegenover de woning ligt.

Dit architectonisch hoogstaand woonhuis kenmerkt zich door een glazen pui van wel 6 meter hoog. U begrijpt dat daardoor de lichtinval van de woning fantástisch is.

Vanuit woonkamer, eetkamer en keuken kijkt u werkelijk prachtig uit over de tuin die volledig in harmonie met de woning werd ontworpen. Vanuit de eetkamer heeft u via een minimalistisch uitgevoerde aluminium schuifpui, toegang tot het terras. De basalt tegelvloer in de woning loopt door naar buiten waardoor u nog meer het idee krijgt dat uw leefruimte zich doorzet in de buitenruimte.

De ruimte in het verlengde van keuken leent zich uitstekend voor het plaatsen van een lange eettafel. Voor uw idee: de eettafel die er nu staat is ruim 4 meter lang.

De wanden in de woonkamer maar ook in de keuken en eetkamer zijn vlak gestuct, plinten zijn niet aanwezig.
Het plafond is in het werk gestort en er zijn geïntegreerde spots aanwezig. Deze spots zijn voorzien van energiezuinige led verlichting met lichtdimmers.

De twee wanden van de woonkamer bestaan volledig uit glas. Het effect is geweldig.

Garage/berging
Vanuit de hal heeft u via een taatsdeur toegang tot de garage/berging. De basalt vloer met vloerverwarming is ook hier doorgelegd.
Hier bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en droger en hier hangt de HR-cv-ketel die gecombineerd is met een boiler. Er is een fontein aanwezig. Hier vindt u de meterkast, het bedieningspaneel van de beregeningsinstallatie en de omvormer van de zonnepanelen.
Een grote kastenwand biedt veel bergmogelijkheden.
Deze garage/berging is eventueel ook eenvoudig geschikt te maken als kantoor of hobbyruimte; er is een gevelgrote raampartij aan de tuinzijde aanwezig.

1e verdieping
Via de trapopgang in de hal bereikt u de overloop op de eerste verdieping. De trap is voorzien van een grijskleurige extra harde lak en een rvs leuning.

Via een overloop bereikt u de twee slaapkamers en een derde kamer, nu ingericht als bioscoop. De toegang tot de twee slaapkamers en de bioscoop heeft u via 3 taatsdeuren.
De wanden op de overloop zijn voorzien van vlakstucwerk zonder plinten. De vloer op de overloop is uitgevoerd in wengé, een warmkleurige houtsoort die in deze woning geolied is.

Masterbedroom
De masterbedroom beschikt over een eigen badkamer en een grote inloopgarderobe.
Als u vanuit de overloop via de taatsdeur deze ruimte betreedt loopt u langs de glazenpui naar de slaapkamer toe.
De hoofdslaapkamer is ruim van maat en is voorzien van een extra hoekraam. De wengé vloer is hier doorgelegd en ook hier gecombineerd met de vlakgestucte wanden. De wanden van de grote inloopgarderobe zijn in een goudtint geschilderd.

De slaapkamer grenst aan de glazenwand die vanuit de begane grond doorloopt tot het plafond van deze verdieping.

Badkamer
De badkamer staat in open verbinding met de masterbedroom.
Deze bijzonder luxe badkamer is voorzien van een basalt vloer waaronder vloerverwarming aanwezig is. Deze vloerverwarming is separaat te bedienen.
Een grote inloopdouche wordt van de badkamer gescheiden middels een glazenwand. De achterwand in deze douche is deels voorzien van hoogwaardig en exclusief Bisazza glasmozaïek.
Naast de douche bevindt zich een toilet met hangend reservoir met daar tegenover twee wastafels met een langgerekte planchet van Bisazza mozaïek en een grote spiegel die in het stucwerk is geplaatst. Het ligbad is over de volle breedte van de badkamer geplaatst. Het sanitair is uitgevoerd in wit, de kranen zijn van het merk Vola. De wanden, voor zover niet betegeld, zijn uitgevoerd in vlakstucwerk die in een lichte tint is gecoat.
De aanwezige ramen zijn op afstand elektrisch te openen. Deze ruimte kan overigens ook mechanisch geventileerd worden.

Logeerkamer met eigen badkamer
De ruime logeerkamer is gelegen aan de tuinzijde van de woning. Hier is de wengé vloer doorgelegd en gecombineerd met vlakgestucte lichte wanden. Het plafond is uitgevoerd in beton wat overigens voor de volledige 1e verdieping geldt. Er is een hoekraam aanwezig. Deze slaapkamer beschikt over een eigen gastenbadkamer.

De badkamer is voorzien van een vaste wastafel met langgerekt planchet en grote spiegel met daarnaast een toilet en een inloopdouche met glazenwand. De vloerverwarming onder de tegelvloer is separaat te bedienen.
De uitvoering is modern en smaakvol.

Bioscoop
De 3e kamer op deze verdieping is ingericht als bioscoop. De wanden zijn in een donkere tint geschilderd, de vloer heeft donkerbruin tapijttegels die ook in bioscopen gebruikt worden. De kamer beschikt over een wit scherm, een stereo ringleiding en een luxe 4k beamer. Deze beamer wordt ter overname aangeboden.

TUIN
Niet alleen de woning werd ontworpen door Ton Kleinjans, ook de tuin werd volgens zijn ontwerp aangelegd. De uitstraling van de tuin sluit dan ook naadloos aan bij die van de woning.
Strakke gazons met grindpaden omzoomd door beuken en hedera hagen vormen het decor van deze prachtige en toch onderhoudsvriendelijke achtertuin.
Het gras wordt gemaaid door een robotmaaier die desgewenst kan worden overgenomen.
Direct grenzend aan het grote woonkamerraam ligt een vijver in een robuuste beton. De omlijsting van deze vijver sluit direct aan op het terras. Vanuit dit terras voert een grindpad naar een 2e zonneterras achter in de tuin. Hier bevindt zich ook de tuinberging van circa 2 x 3 meter die van industrieel plaatstaal vervaardigd is.

De inrit aan de voorzijde wordt van de tuin afgescheiden via een beukenhaag met poort.
De tuin is voorzien van verlichting met ingebouwde licht-donker sensoren en een programmeerbaar beregeningssysteem.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Deze woning werd gebouwd in 2005 en is bijzonder smaakvol afgewerkt.
– De plafondhoogte van de ruimtes op de begane grond is 2.80 meter wat een bijzonder ruimtelijke effect tot gevolg heeft.
– De volledige glazen pui aan de achterzijde van de woning is uitgevoerd in aluminium.
– Alle verlichting in de woning kan worden gedimd.
– Er is een alarminstallatie aanwezig die op drie plaatsen in de woning te bedienen is.
– Uiteraard is de woning volledig geïsoleerd en zijn de toegepaste materialen van een hoogwaardige kwaliteit. De woning heeft een energielabel A.
– In september 2017 werden 24 zonnepanelen op het dak geplaatst (opbrengst circa 6.000 kwh per jaar) waardoor deze woning qua elektra zelfvoorzienend is.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Vooral de uitstraling van de woning het hoogwaardige afwerkingsniveau in combinatie met de prachtige ligging maken deze woning bijzonder speciaal.

Door de Stichting Ruimte voor Ruimte is dit in 2006 gerealiseerde woonhuis als beste gewaardeerd voor opdrachtgeverschap, programma van eisen en de architectonische vertaling. De Stichting is samengesteld uit colleges van burgemeesters en wethouders, provincie en ministerie van VROM.

LOCATIE
Deze woning is gelegen aan de rand van Asten op een riant perceel. Ook de percelen in de omgeving zijn ruim van opzet. Vanuit de woning bent u binnen enkele fietsminuten in het centrum van Asten.
Enkele basisscholen liggen op loopafstand net als het zwembad en de tennisbanen.
De woonomgeving is rustig en bijzonder groen: tegenover de woning ligt het Bos van de Toekomst, een bos met onder ander wilgen, elzen en vlieren; een heerlijke plek voor vogels en eekhoorns.

Locatie: