Emmastraat 52 Asten

Specificaties:

Verkocht: € 195.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 144 m2
  • Perceeloppervlakte: 212 m2
  • Inhoud: 450 m3
  • Bouwjaar: 1890

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Hier woont u in een stukje geschiedenis van Asten. De “vêf gebooi” bestond uit 5 arbeidswoningen die rond 1890 werden gebouwd voor werknemers van bierbrouwerij “de Kroon” uit Asten.

De woning die te koop wordt aangeboden ontstond toen twee van deze woningen werden samengevoegd tot één huis. U woont er in het centrum van Asten. De woning heeft een grote woonkamer, een ruime keuken, een aanbouw en een serre. De tuin heeft een afmeting van circa 11.50 x 8.00 meter en biedt veel privacy. Op de verdieping is voldoende ruimte om enkele slaapkamers en een badkamer te kunnen realiseren.

INDELING
Begane grond
De voordeur geeft u toegang tot een ruime hal met plavuizenvloer en wanden die deels uitgevoerd zijn in schoonmetselwerk en deels voorzien zijn van behang.
In de hal bevindt zich de meterkast (3 groepen en gasmeter) en de toegang tot de keuken en de woonkamer. Omdat in de voordeur glas is verwerkt is er voldoende lichtinval.

Keuken
De keuken is voorzien van een laminaatvloer en gestuukte wanden. De keukeninrichting werd omstreeks 2008 vernieuwd en is in een hoekopstelling geplaatst.

De lichtkleurige kunststof opstelling heeft een granieten blad. Er zijn vier bovenkastjes aanwezig zijn. De keuken is voorzien van een ingebouwde magnetron/oven, een 4-pits gaskookplaat en een koelkast. Er zijn grote lades en bergkasten.

Boven het aanrechtblad bevindt zich een opening van waaruit u, via de serre, de tuin in kijkt.

In de keuken bevindt zich een grote kast met schuifwanden en vanuit de keuken heeft u toegang tot een badkamer.

Badkamer
Deze badkamer is plafondhoog betegeld en voorzien van een zwevend toilet, een douche en een hoekfonteintje. De douche is voorzien van een douchebak met douchescherm en er is een thermostaatkraan aanwezig.

Woonkamer
Door drie grote ramen aan de voorzijde van de woning is deze woonkamer niet alleen erg licht, maar heeft u ook een mooi uitzicht op de levendige woonstraat.
’s-Avonds kunt u de ramen verduisteren door de aanwezige rolluiken.

De plavuizenvloer die u aantrof in de hal is hier doorgelegd. De wanden zijn deels voorzien van behang en deels afgewerkt met sierpleisterwerk.

De voormalige opkamer is bij de woonkamer getrokken en is nu zichtbaar als verhoogd gedeelte waaronder zich nog de oude kelder bevindt.
Hier bevindt zich ook de trapopgang naar de 1e verdieping.

Via een doorgang heeft u toegang tot het aangebouwde gedeelte met tegelvloer en grote ramen. De wanden zijn voorzien van sierpleisterwerk en tegen het plafond zijn houten balkjes met rabatdelen aanwezig.

Serre
De serre heeft plafondhoge kunststof ramen en een schuifdeur naar de tuin. De vloer is betegeld. Het is een lichte ruimte met optimaal uitzicht op de tuin. Voor de ramen in de serre zijn screens aanwezezig.

1e verdieping
Via de trap in de woonkamer bereikt u de overloop op de 1e verdieping. Deze overloop is voorzien van vloerzeil. Op de overloop bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine en droger en hier hangt de cv-ketel. Onder de schuine delen van het dak is bergruimte afgescheiden. Vanuit de overloop heeft u toegang tot een toilet en twee kamers.

Toilet
Het toilet bevindt zich in een eenvoudig afgescheiden ruimte.
Er zijn een duoblok en een fontein aanwezig.

Kamer 1
Kamer 1 (afmeting circa 2.30 x 4.20 meter) heeft een dakraam en bergruimte onder de schuine delen van het dak. Er is een radiator aanwezig.

Kamer 2
Ook hier zijn een dakraam en een radiator aanwezig.
Deze ruimte heeft een afmeting van circa 2.30 / 2.80 x 4.10 meter.

TUIN
De tuin heeft de mooie afmeting van circa 11.5 x 8.00 meter en is op het zuidwesten gesitueerd. Omdat deze tuin grenst aan een parkeerterrein is er nauwelijks sprake van inkijk. De tuin is grotendeels verhard met sierklinkers en daardoor onderhoudsvriendelijk. In de tuin bevindt zich een grote houten tuinberging van circa 2.40 x 5 meter.

(Noot: De poort die u achter in de tuin op de foto ziet, kan niet meer worden gebruikt.
De vorige eigenaar had een persoonlijk recht tot gebruik).

AANVULLENDE INFORMATIE
• De ramen zijn deels voorzien van dubbele beglazing. Deels is enkel glas aanwezig waarvoor voorzetramen geplaatst zijn.
De dakramen op de 1e verdieping zijn enkel beglaasd.
• De woning is voorzien van een asbesthoudend dakbeschot.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Dit is een verrassend ruime woning met een vrij grote, maar onderhoudsvriendelijke achtertuin die vrijwel in het centrum gelegen is. De woning is verouderd maar biedt daardoor ook alle mogelijkheden om deze geheel naar eigen smaak te moderniseren.

LOCATIE
Deze woning is gelegen in het centrum van Asten. Binnen enkele minuten lopen bent u in het winkelhart van Asten met diverse leuke restaurants en gezellige terrassen.

Locatie: