Heesakkerweg 55 Asten

Specificaties:

Verkocht: € 590.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 305 m2
  • Perceeloppervlakte: 1224 m2
  • Inhoud: 1050 m3
  • Bouwjaar: 1974

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Dit is een bijzonder verrassende woning die u zeker van binnen gezien moet hebben. De woning is met oog voor detail gerenoveerd en volledig op de achtertuin gericht. Er is een gezellige woonkamer met gashaard en plafondhoge ramen. Er is een grote leefkeuken met een mooie keukeninrichting van waaruit u via openslaande tuindeuren de tuin rechtstreeks kunt bereiken. Er is een bijkeuken en ook een badkamer en slaapkamer vindt u op de begane grond.
Mocht u een praktijk of kantoor aan huis wensen of een mantelzorg woning willen realiseren? Hier is het mogelijk. Deze woning heeft zelfs een extra toegangsdeur in de voorgevel. De tweede deur bevindt zich (uit het zicht) achter een paneel. Via deze deur, maar ook van binnenuit, heeft u toegang tot een portaal/gang met toilet en twee hobby/kantoorruimtes.
Op de 1e verdieping bevinden zich nog drie slaapkamers, een badkamer en een hobbyruimte. De tuin is op het zuiden georiënteerd en mooi aangelegd.
U woont aan de rand van Asten en toch voelt u de vrijheid van het buitengebied.

INDELING
Begane grond
De voordeur geeft toegang tot een royale hal met natuurstenen vloer en betonsteenwanden die in een lichte kleur geschilderd zijn. Tegen het plafond is hout aanwezig.
In de hal bevindt zich de meterkast en er is een garderoberuimte.
Vanuit deze hal heeft u toegang tot een kantoor/speelkamer, een toilet, de woonkamer en een slaapkamer. Via een gang bereikt u van hieruit ook de voormalige praktijkruimte.

Toiletruimte
Deze geheel betegelde toiletruimte is royaal van maat. U vindt er een zwevend toilet en een fonteintje. Zowel de wandtegels als het sanitair zijn licht van kleur. Op de vloer liggen de natuursteen tegels die ook in de hal aanwezig zijn. Er is een raam aanwezig.

Kantoor/speelkamer
Deze kantoor/speelkamer bevindt zich aan de straatzijde en is circa 8 m2 groot. Er ligt een houtenvloer en de wanden zijn geschilderd. Er zijn twee ramen aanwezig waardoor de lichtinval gewaarborgd is.

Woonkamer
Als u vanuit de hal de woonkamer betreedt valt u blik meteen op de prachtige trapopgang die zich in het eerste gedeelte van de woonkamer bevindt. Deze trapopgang heeft zwart gelakte houten traptreden en een rvs leuning en steekt mooi af bij de aanwezige eikenhouten vloer. De wanden zijn gestuukt en op kleur geschilderd en er zijn hoge plinten aanwezig.
Dit gedeelte van de woonkamer heeft een erg speelse indeling met een leuke hoek voor bijvoorbeeld een bureau of een piano.

Het tweede gedeelte van de woonkamer bevindt zich een traptrede lager. Hier ligt een mooi donkere tegelvloer waaronder vloerverwarming aanwezig is. Ook hier zijn de wanden grotendeels gestuukt. Hier kunt u een heerlijke zithoek inrichten rondom de aanwezige gashaard. U heeft er een prachtig zicht op de tuin die u via een dubbele schuifdeur ook rechtstreeks kunt bereiken.

Keuken
De prachtige leefkeuken bereikt u via een open doorgang vanuit de woonkamer. De eiken planken vloer die zich in het eerste gedeelte van de woonkamer bevindt is hier doorgelegd. Deze keuken is bijzonder groot en bevindt zich samen met de bijkeuken en het portaal in het aangebouwde gedeelte.

Er is een raam wat zicht geeft op een patiotuin die zich aan de voorzijde van de woning bevindt. De grote ramen in de achtergevel geven zicht op de tuin. Via openslaande tuindeuren kunt u het mooie terras en de tuin van hieruit ook rechtstreeks bereiken.

De woonkeuken heeft gestuukte wanden met hoge plinten. De keukeninrichting bevindt zich aan de tuinzijde, terwijl aan de voorzijde voldoende ruimte is om een grote eettafel te kunnen plaatsen. Hier is een grote lichtstraat aanwezig waardoor de lichtinval uitstekend is.

De aanwezige keukeninrichting is uitgevoerd in lichtkleurig MDF hoogglans gespoten en voorzien van een natuursteen aanrechtblad. Dit blad is deels zo breed dat u haar ook als tafel kunt gebruiken. In het aanrechtblad is een dubbele spoelbak, een 4-pits inductiekookplaat en een houten hoekplank verwerkt. Een vaatwasser en een oven zijn geïntegreerd. De overige apparatuur bevindt zich in een apparatenkast die de uitstraling van hout heeft. Hier bevinden zich een koffie automaat, een magnetron en een grote koelkast. Naast de deur die toegang geeft tot de bijkeuken is, volledig in stijl van de keuken, een extra bergkast gerealiseerd.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot een grote provisiekast, een wasruimte en een bijkeuken.

Provisiekast
De provisiekast biedt meer dan voldoende ruimte voor opslag van uw voorraad en er zijn schappen. En er is voldoende ruimte om eventueel een extra koelkast en/of vriezer te kunnen plaatsen.

Bijkeuken
Hier bevindt zich een extra keukenblokje met rvs aanrechtblad waarin een spoelbak aanwezig is. Er zijn diverse onder- en bovenkastjes. De vloer is betegeld en de wanden zijn gestuukt. Via een deur heeft u toegang tot de achtertuin.

Wasruimte
In deze bijkeuken bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en droger en er is een uitstortgootsteen. Hier hangt ook de cv-ketel die in 2013 werd vernieuwd.
De wanden zijn deels betegeld en ook op de vloer liggen tegels. Er is een grote kast met schuifwanden aanwezig. Via een deur heeft u toegang tot de patiotuin die zich aan de voorzijde bevindt. Een lichtkoepel zorgt voor voldoende lichtinval.

Via de hal bereikt u de slaapkamer begane grond.

Slaapkamer
De slaapkamer bevindt zich twee traptreden hoger dan de hal en heeft een afmeting van circa 4.00 x 3.79 meter. Er ligt een laminaat vloer en de wanden zijn gestuukt. Via een groot raam heeft u zicht in de achtertuin. Er is een deur aanwezig waardoor u deze tuin ook rechtstreeks kunt bereiken. In een aparte ruimte is een hele grote vaste kast met schuifwanden gerealiseerd. Vanuit deze kamer heeft u toegang tot een badkamer.

Badkamer
Deze moderne en bijzonder ruime badkamer werd 2018 volledig gemoderniseerd.
De wanden zijn plafondhoog betegeld met licht grijze wandtegels en waarbij donkere grijze wandtegels zijn toegepast bij het ligbad en achter het toilet. Op de vloer liggen donker grijze tegels.
Buiten het ligbad en het zwevend toilet zijn er een dubbele wastafel en royale inloopdouche aanwezig. De beide wastafels zijn in een badmeubel geplaatst waarboven een grote spiegel aanwezig is.

Via een tussendeur in de hal bereikt u een portaal waar zich een grote vaste kast met schuifpanelen bevindt. In dit gedeelte ligt een laminaatvloer en zijn de wanden gestuukt. Er zijn ramen aanwezig die zicht geven op de brede voortuin en de levendige woonstraat.

Via dit portaal bereikt u een tweede portaal.
Achter het hier aanwezige paneel bevindt zich de tweede deur.
Dit is ideaal als u wonen of werken zou willen scheiden of er een mantelzorgwoning zou willen inrichten. In het portaal bevindt zich een keurige toiletruimte en vanuit het portaal heeft u toegang tot een gang.

Gang
De laminaatvloer is hier doorgelegd, de wanden zijn geschilderd. Er is een ingebouwde kast aanwezig.
Extra bergruimte vindt u in de aanwezige halfhoge kastenwand waarboven ramen aanwezig zijn. Vanuit deze kantoor/hobbyruimte heeft u toegang tot twee extra hobby/kantoorruimtes. De derde deur geeft toegang tot de tuin.

Kantoor/hobbyruimte 1 en 2
Deze ruimtes hebben respectievelijk een afmeting van circa 4.34 x 4.00 en 5.73 x 3.50 meter groot. Beide kamers hebben ramen met zicht op de tuin. Een van de kamers heeft een extra brede toegangsdeur naar buiten. Er ligt een laminaatvloer, de wanden zijn gestuukt.

1e verdieping
Via de mooie trapopgang in de woonkamer bereikt u de overloop op de eerste verdieping. Van hieruit heeft u toegang tot drie slaapkamers, de badkamer en een bergruimte. De overloop is voorzien van een laminaatvloer en gestuukte wanden. Er is een raam in de zijgevel en er is een mooie lichtstraat in het dak die voor extra lichtinval zorgt.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer is gelegen aan de tuinzijde van de woning en is circa 4.50 x 3.25 meter groot. Het is een hele fijne en lichte slaapkamer die voldoende groot is om een tweepersoonsbed met kast en bureau te kunnen plaatsen.
De laminaatvloer die u aantrof op de overloop is hier doorgelegd, de wanden zijn deels gestuukt en deels uitgevoerd in betonsteen die in een lichte kleur geschilderd is. Ook hier is een mooie lichtstraat aanwezig.
Om ook in de zomer prettig te kunnen slapen is er een airco-unit aanwezig.

Slaapkamer 2
Ook slaapkamer 2 bevindt zich aan de tuinzijde. Deze kamer heeft een afmeting van circa 4.75 x 2.72/3.85 meter. Er ligt een laminaatvloer en de wanden zijn deels gestuukt en deels uitgevoerd in (in een lichte tint geschilderde) betonsteen. Er is een groot raam aanwezig in de achtergevel en er zijn extra ramen in de zijgevel. Ook op deze kamer hangt een airco-unit.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer bevindt zich aan de straatzijde en heeft een soortgelijke afwerking als slaapkamer 1 en 2. Er is een groot raam aanwezig van waaruit u zicht heeft op de brede straat en het vele groen wat zich aan de overzijde van de weg bevindt.

Badkamer
In deze tweede badkamer (uit 2018) vindt u een douche met douchebak en thermostaatkraan, een zwevend toilet en een dubbele vaste wastafel met planchet en spiegel. De wanden zijn plafondhoog betegeld met lichte wandtegels, op de vloer liggen grijze vloertegels.

Hobbyruimte
De hobbyruimte heeft dezelfde afwerking als de slaapkamers. Er is een raam aanwezig en hier hangt een boiler die zorgt voor het warmwater in de badkamer.

TUIN
Patiotuin
Aan de straatzijde van de woning, voor de keuken, bevindt zich een onderhoudsvriendelijke patiotuin. Deze tuin is via een haag van de weg en het buurperceel gescheiden. De tuin is deels verhard met grind en er zijn diverse plantenhoekjes aanwezig. Er staan 2 platanen die in de zomer voor voldoende schaduw zorgen.

Achtertuin
Deze prachtige achtertuin is op het zuiden gesitueerd en biedt bijzonder veel privacy. U woont aan de rand van Asten, maar in de tuin heeft u het idee dat u in het buitengebied woont. U heeft een wijds uitzicht.

De tuin is smaakvol aangelegd. Er zijn diverse terrassen waarvan een terras aan drie zijden omsloten wordt door de woning. U zit er heerlijk beschut.
Hier bevindt zich een openhaard en er staat een charmante pergola.

Een tweede terras bevindt zich bij de keuken en bestaat uit een mooie houten vlonder.

De tuin is grotendeels voorzien van een grasmat die door een robotmaaier wordt bijgehouden. Er zijn plantenborders en aan de achterzijde staat een hoge laurierhaag.

Via een kleine poort en via een grote automatisch bedienbare schuifpoort heeft u toegang tot een pad wat langs de woning ligt. Dit pad maakt onderdeel uit van het buurperceel, maar juridisch is vastgelegd dat u dit pad mag gebruiken om uw perceel te bereiken.
Via de grote schuifpoort heeft u toegang tot zijn twee autoparkeerplaatsen die op eigen grond gerealiseerd zijn.

In de tuin bevindt zich een grote stenen schuur met een afdak. Ideaal voor het opslaan van tuingereedschap. In de tuin is een beregeningsinstallatie aanwezig.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Deze woning werd oorspronkelijk in 1974 en in voorzien van spouwmuurisolatie.
– In 2006 is de woning opnieuw gevoegd.
– In 2006 zijn een groot deel van de kozijnen vervangen. Alle ramen zijn voorzien van HR ++ beglazing.
– In 2010 is het punt dak van onderuit geïsoleerd. In 2017 is dit dak voorzien van natuursteen leien.
– In 2017 zijn alle platte daken van bovenuit geïsoleerd en voorzien van een nieuwe daklaag.
– De keuken is in 2010 geplaatst.
– De badkamers zijn in 2018 vernieuwd.
– De cv-ketel is in 2013 geplaatst.
– Er zijn 3 bewakingscamera’s aanwezig. Deze worden ter overname aangeboden.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Dit is een comfortabele en, zeker begane grond, erg ruime woning. De woning is in de loop der jaren gemoderniseerd en heeft een efficiënte indeling. Er zijn veel extra ruimtes waardoor deze woning veel extra gebruiksmogelijkheden heeft. Het perceel is ruim en biedt veel privacy.

Ligging
De woning ligt aan de rand van Asten en toch op korte afstand van het centrum.
Ook de ligging ten opzichte van de uitvalswegen richting bijvoorbeeld Helmond, Weert, Eindhoven en Venlo, is gunstig. Op loopafstand van de woning vindt u een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs. Een bushalte bevindt zich op steenworp afstand.

Locatie: