Hofstraat 10 Asten

Specificaties:

Verkocht: € 545.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 119 m2
  • Perceeloppervlakte: 711 m2
  • Inhoud: 445 m3
  • Bouwjaar: 1967

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Dit is wonen op een van de mooiste locaties binnen Asten: 300 meter van de bosrand en toch op loopafstand van het centrum.
In deze lommerrijke omgeving ligt deze degelijk gebouwde woning met garage. Het perceel waarop deze woning is gelegen is ruim 700 m2 groot. U geniet er een grote mate van privacy.
De woning is uitstekend onderhouden en werd in het verleden vergroot met een eetkamer. Er zijn vier slaapkamers. De mooi aangelegde tuin is circa 30 meter diep. Het is er prachtig wonen.

INDELING
Begane grond
De voordeur van de woning geeft toegang tot een mooie lichte hal met raam in de voorgevel. Er ligt een tegelvloer en de wanden zijn voorzien van granol. In de hal bevindt zich de meterkast (8 groepen, 2x aardlekschakelaar, gasmeter) en de trapgang naar de eerste verdieping. Vanuit deze hal heeft u toegang tot het toilet, de woonkamer en de keuken.

Toilet
De toiletruimte is plafondhoog betegeld met lichte wandtegels. Er is een zwevend toilet en een fontein aanwezig. De ruimte wordt mechanisch
geventileerd.

Woonkamer
Dit is een hele sfeervolle woonkamer. Door de grote ramen heeft u zicht op de mooie woonstraat aan de voorzijde en de groene achtertuin. Er is een moderne schouw met ingebouwde houtkachel aanwezig. Er ligt vloerbedekking waaronder nog een tegelvloer ligt. De wanden zijn voorzien van granol en in een lichte tint geschilderd.
Vanuit deze woonkamer heeft u toegang tot de hal en tot de keuken.

Keuken
De tegelvloer is vanuit de hal door gelegd in de keuken en in de aangrenzende eetkamer. De keukeninrichting is in een lengte-opstelling geplaatst en heeft een royaal werkblad waarin een 4-pitsgaskookplaat en een spoelbak zijn geïntegreerd. De aanwezige keukenapparatuur bestaat uit een koelkast, een oven en een vaatwasser. De afzuigkap is uitgevoerd in rvs. Er zijn diverse kastjes en voorraadlades. Extra bergruimte vindt u in de uitgediepte provisiekast die zich onder de trapopgang bevindt en die vanuit de keuken rechtstreeks te bereiken is. De keuken is voorzien van een wandbetegeling waarboven stuukwerk aanwezig is. De keuken en de eetkamer zijn van elkaar gescheiden door middel van dubbele deuren.

Eetkamer
Aangrenzend aan de keuken bevindt zich de eetkamer waar eenvoudig een grote tafel geplaatst kan worden. De zij- en achtergevel bestaan grotendeels uit glas. Het is een aangename lichte kamer met uitzicht op de groene tuin en de hoge bomen die in de omgeving staan. De tegelvloer is hier gecombineerd met wanden met granol.
Vanuit deze eetkamer heeft u toegang tot de garage.

Garage
Deze garage werd in het verleden vergroot waardoor deze nu een afmeting heeft van circa 10 x 3.10 meter. Er ligt een betonvloer, de wanden zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk. Zowel aan de straatzijde als aan de tuinzijde zijn dubbele deuren aanwezig. De garage kan worden verwarmd door middel van een radiator en er zijn een uitstortgootsteen en een werkblad met kastjes aanwezig.

1e verdieping
Via de met tapijt beklede trap bereikt u vanuit de hal de overloop op de eerste verdieping. Van hieruit heeft u toegang tot vier slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer heeft een afmeting van circa 3.90 x 3.85 meter en is gelegen aan de staatzijde van de woning. Er zijn twee ramen aanwezig. De kamer is voldoende ruim om eenvoudig een tweepersoonsbed en een linnenkast te kunnen plaatsen.
Er ligt een behaaglijk tapijt, de wanden zijn voorzien van behang.

Slaapkamer 2 en 3
Deze slaapkamers hebben een afmeting van respectievelijk circa 3.70 x 2.70 en 2.55 x 2.65 meter. De kamers zijn voorzien van vloerbedekking en wanden met behang. De slaapkamer die aan de straatzijde van de woning ligt, heeft een ingebouwde vaste kast. De slaapkamer aan de tuinzijde is voorzien van een rolluik.

Slaapkamer 4
Deze kamer is circa 1.75 x 2.65 meter groot. Een bed kan er worden geplaatst maar de kamer zou ook uitstekend geschikt kunnen zijn als inloopkast of kunnen worden toegevoegd aan de badkamer. Er is een deur (met rolluik) aanwezig die toegang geeft tot het platte dak.

Badkamer
In deze nette badkamer vindt u een toilet, een vaste wastafel met planchet en spiegel en een douche met glazen douchescherm.
De wanden zijn plafondhoog betegeld en ook op de vloer liggen tegels.
Er is een klepraampje aanwezig maar de ruimte kan ook op mechanische wijze geventileerd worden.

2e verdieping
Via een vlizotrap heeft u vanuit de overloop toegang tot de ruime bergzolder op de tweede verdieping. Op deze zolder bevindt zich de HR cv-ketel van het merk Nefit (Topline) die in 2011 werd geplaatst. De verdiepingsvloer is van hout en er zijn twee dakramen aanwezig. De nok is hoog genoeg om er te kunnen staan. Er is voldoende ruimte voor het opslaan van spullen die u niet dagelijks nodig heeft.

TUIN
Het is gewoon prachtig wonen in deze wijk van Asten. Dat het een hele mooie groene woonwijk is, ziet u niet alleen in het straatbeeld maar ook in de achtertuin. De percelen zijn ruim van maat. De tuin die bij deze woning hoort, is ongeveer 30 meter diep en ook alle omliggende percelen zijn groot. Het is er lommerrijk en heerlijk rustig.

De tuin is voorzien van een grasmat waarlangs plantenborders staan. De erfafscheidingen bestaan deels uit een haag en deels uit houtwerk. Het perceel loopt iets schuin naar achteren toe. Dit heeft als voordeel dat u een hele brede voortuin heeft. Naast de woning ligt nog een zij-tuin met een breedte van 8 tot 10 meter. Een uitbouw aan de zijgevel behoort hierdoor zeker tot de mogelijkheden.

De achtertuin is op het zuidoosten georiënteerd. Direct grenzend aan de woning ligt een groot terras met zonneluifel. Achter in de tuin bevindt zich een houten tuinberging. In de tuin staan diverse fruitbomen en er is een grondwaterput met pomp aanwezig.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Deze woning is gebouwd in 1967. In 1971 werd de eetkamer aangebouwd en de garage vergroot.
– Omstreeks 1977 werden de muren geïsoleerd met tempex korrels.
– In de hardhouten kozijnen is dubbele beglazing aanwezig.
– In 2006 werden de platte daken voorzien van een nieuwe daklaag.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
De woning is erg goed onderhouden en degelijk gebouwd. U kunt haar desgewenst aanpassen en vergroten. De woonomgeving kunt u niet wijzigen. Daarom is de ligging ook zo belangrijk. En die is hier bijzonder mooi!
De verkopers van deze woning hebben dat in 1967 goed ingeschat. Zij hebben de woning destijds laten bouwen. U koopt deze woning dus van de eerste eigenaren.

LOCATIE
Deze woning is gebouwd in een tijd dat grond minder schaars was. De kavels zijn ruim en ook het straatbeeld is breed en groen. Het is prachtig wonen op de Hofstraat.

Op korte afstand van de woning bevindt zich een basisschool en er ligt een speelveldje voor kinderen. Hier staat ook de monumentale molen.
Als u vanuit de woning 300 meter westwaarts loopt wandelt u de bossen in. Anderzijds…. ook het centrum van Asten is eenvoudig te voet te bereiken.

Locatie: