Iepelaar 55 Asten

Specificaties:

Verkocht: € 389.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 148 m2
  • Perceeloppervlakte: 362 m2
  • Inhoud: 535 m3
  • Bouwjaar: 1995

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Dit is een bijzonder mooie en ruime woning! Deze woning werd in 1995 gebouwd en ligt in een kindvriendelijke woonwijk. In 1997 is de woning vergroot met een mooie aanbouw aan de zijgevel. In dit aangebouwde gedeelte bevindt zich een prachtige kantoorruimte, een bijkeuken en een grote leefkeuken. De oorspronkelijke keukenruimte is bij de woonkamer getrokken waardoor deze ook verrassend groot is. De woning heeft vier slaapkamers en een nette badkamer.
De zonnige achtertuin grenst aan de tuin van een achtergelegen woning en is op het zuiden gelegen. Via openslaande tuindeuren vanuit de keuken bereikt u de patiotuin. Deze tweede tuin is op het westen gelegen waardoor u er heerlijk beschut kunt genieten van de avondzon.

INDELING
Begane grond
De voordeur bevindt zich in het gedeelte van de woning dat in 1997 werd aangebouwd en geeft toegang tot een mooie ruime hal. De wanden en het plafond zijn strak gestuukt en er liggen grijze vloertegels waaronder vloerverwarming aanwezig is. De vloer en vloerverwarming van de gehele aanbouw zijn in 2017 gerealiseerd. In deze hal vindt u de meterkast (met negen groepen, gas- en watermeter) en de trapopgang naar de tweede verdieping. Er is voldoende ruimte voor een grote wandkapstok.
Vanuit deze hal heeft u toegang tot het toilet, een kantoorruimte, een bijkeuken, de keuken en de woonkamer.

Toilet
De toiletruimte is 2015 volledig gerenoveerd. U vindt er een modern hangtoilet met een fraai betegelde achterwand en een fonteintje. De overige wanden zijn gestuukt en licht van kleur. Op de vloer liggen donkere tegels die een mooi contrast vormen met de lichte wanden.

Kantoor/praktijkruimte
Deze prachtige lichte werkkamer is ideaal gelegen; de deur van deze kantoorruimte bevindt zich vrijwel naast de voordeur waardoor privacy in de woning gewaarborgd blijft. Deze kantoor/praktijkruimte is circa 3.10 x 3.90 meter groot en heeft drie grote ramen. Twee ramen geven zicht op de charmante patiotuin die zich langs de woning bevindt, via het derde raam kijkt u uit over de Iepelaar. De grijze tegelvloer met vloerverwarming is ook hier aanwezig, de wanden zijn geschilderd. In het gestuukte plafond zijn spotjes aanwezig.

Indien gewenst kan deze ruimte omgebouwd worden tot 5e slaapkamer en de naastgelegen bijkeuken tot badkamer.

Bijkeuken
De bijkeuken bevindt zich tussen de kantoorruimte en de keuken.
Hier vindt u de aansluiting voor wasmachine en droger en er is een aanrechtblad met spoelbak. De tegelvloer met vloerverwarming is hier doorgelegd, de wanden zijn geschilderd.

Keuken
Deze keuken is circa 3.95 x 5.30 meter groot. Het is een echte leefkeuken waar eenvoudig een gezellige grote eettafel geplaatst kan worden.
Er is een deur die toegang geeft tot de tuin, waarlangs een raam aanwezig is. In de tegenoverliggende gevel zijn openslaande tuindeuren aanwezig. Van hieruit bereikt u de bijzonder charmante patiotuin. De lichtinval is super!

Deze keuken is voorzien van een keukeninrichting die in een hoekopstelling geplaatst is. Het aanrechtblad is uitgevoerd in natuursteen. In dit aanrechtblad bevindt zich een spoelbak en een 4-pitsgaskookplaat waarboven een afzuigkap aanwezig is.
De grijze tegelvloer met vloerverwarming is ook hier aanwezig. De wanden en het plafond zijn gestuukt en er zijn spots in het plafond aanwezig.
Een leuk accent bevindt zich langs de openslaande tuindeuren. Hier is een klein nisje aanwezig waarin een boekenkastje is geplaatst.

De keukeninrichting is voorzien van een vaatwasser, een koelkast, een magnetron/oven en een close-in boiler.

Woonkamer
Via een mooie schuifdeur heeft u toegang tot de woonkamer. Deze woonkamer is extra groot; toen in 1997 de keuken in de aanbouw werd gerealiseerd, werd de oorspronkelijke keukenruimte bij de woonkamer getrokken.

Er is een mooie kast geplaatst die als roomdivider de ruimte optisch in twee delen scheidt. Er kunnen twee gezellige zithoeken of bijvoorbeeld een zithoek en een speelkamer worden in gericht.
Aan de tuinzijde is een grote schuifpui aanwezig waarlangs zich nog een extra raam bevindt. U heeft vanuit hier rechtstreeks toegang tot de tuin.
Ook in het gedeelte van de woonkamer wat zich aan de straatzijde bevindt zijn drie grote ramen aanwezig. De woonkamer is voorzien van een houten vloer. De wanden zijn strak gestuukt en deels in een lichte kleur geschilderd.

1e verdieping
Via een met tapijt beklede trap bereikt u de overloop op de eerste verdieping.
Op deze overloop bevindt zich een raam waardoor de ruimte prettig licht is. De overloop is voorzien van een laminaatvloer en gestuukte wanden. Vanuit de overloop heeft u toegang tot drie slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamer 1
De grootste slaapkamer heeft een afmeting van circa 3.40 x 3.80 meter en bevindt zich aan de voorzijde van de woning. De kamer heeft een bijna kamerbreed raam met Frans balkon. De schuifpui bestaat vrijwel volledig uit glas. De lichtinval is bijzonder mooi.
In de wand tegenover deze schuifpui is een mooie inbouwkast aanwezig met diverse lades en voldoende hang- en legmogelijkheden. De wanden zijn geschilderd en er ligt een laminaatvloer.

Slaapkamer 2 en 3
Deze slaapkamers liggen beiden aan de tuinzijde van de woning. De laminaatvloer die u aantrof op de overloop is ook hier aanwezig. De wanden zijn in een frisse lichte kleur geschilderd. Een wand is voorzien van behang. Op beide kamers is een groot dakraam aanwezig en er zijn schuifpanelen waarachter zich bergruimte bevindt.

Badkamer
Deze efficiënt ingedeelde badkamer is plafondhoog betegeld met witte wandtegels. Ook de vloertegels zijn wit van kleur. U vindt er een toilet, een vaste wastafel en een ligbad. Langs de vaste wastafel bevindt zich een kast die zwevend is geplaatst. Een designradiator completeert het geheel.
Deze badkamer kan mechanisch geventileerd worden, maar er is ook een raampje aanwezig.

2e verdieping
Via een wit geschilderde trap met open traptreden bereikt u de overloop op de tweede verdieping. Deze prettig lichte overloop heeft een raam in de zijgevel en er zijn bergruimtes aanwezig onder de schuine delen van het dak die via schuifpanelen toegankelijk zijn. De wanden zijn gestuukt en wit geschilderd. Er ligt een laminaatvloer. Vanuit deze overloop heeft u toegang tot een mooie slaapkamer.

Slaapkamer
De tweede verdieping werd in 2017 verbouwd, waardoor er nu een extra slaapkamer aanwezig is op deze verdieping. Er is een groot dakraam met rolluik waardoor deze kamer goed te verduisteren is. Ook hier is achter schuifpanelen veel bergruimte voorhanden. De cv-ketel en de ventilatiebox bevinden zich in een kast. De laminaatvloer is hier ook aanwezig. De wanden zijn gestuukt en geschilderd.

PATIOTUIN
De charmante patiotuin is van de weg gescheiden door een mooie haag en deels door een hekwerk met hedra. De patio is voorzien van een terrasverharding en er is een grote luifel aanwezig. Deze tuin bevindt zich aan de westzijde van de woning waardoor u er al vroeg in het voorjaar kunt genieten van de (middag- en) avondzon. Hier zit u heerlijk beschut en er is nauwelijks inkijk vanuit buurpercelen.

U bereikt deze patio via de openslaande tuindeuren vanuit de keuken of via een poort aan de voorzijde van de woning. Een tweede poort bevindt zich aan de achterzijde.

Achtertuin
De achtertuin is circa 14 meter diep en op het zuiden gelegen. Direct grenzend aan de woning bevindt zich een groot terras met aansluitend een gazon.
De tuin is in twee delen gescheiden door een lage beukenhaag. Ook het tweede gedeelte van de tuin is voorzien van een grasmat waarlangs plantenborders aanwezig zijn. De achtertuin is voorzien van pop-upsproeiers. De erfafscheidingen zijn grotendeels gemetseld, aan de achterzijde zijn lindebomen aanwezig. De achtertuin is toegankelijk via een poort.

Berging
Direct grenzend aan de woning bevindt zich een berging met een afmeting van circa 3.30 x 2.10 meter.
Deze berging is in spouw uitgevoerd en is voorzien van een tegelvloer.
Langs de wanden zijn schappen aanwezig en er zijn enkele kastjes waarop een werkblad ligt.

AANVULLENDE INFORMATIE
– De woning is voorzien van dak- muur en vloerisolatie en er is dubbele beglazing aanwezig.
– De woonkamer is in 2015 opnieuw gestuukt.
– In 2015 werd ook de toiletruimte volledig gemoderniseerd
– In 2018 is de tegelvloer met vloerverwarming aangebracht in de hal, de keuken, de bijkeuken en de kantoor/praktijkruimte.
– De cv-ketel is in 2011 geplaatst.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
De grote leefruimte zeker op de begane grond, de prachtige lichtinval, de mooie patio, de sfeervolle tuin met de fijne zonligging, de extra mogelijkheden die de kantoor/praktijk ruimte biedt, de mooie woonomgeving…. Kortom dit is een woning met heel veel pluspunten.

LOCATIE
Deze woning is gelegen in een bijzonder kindvriendelijk woonomgeving. De woonstraat is breed opgezet. Aan beiden zijde van de straat is een trottoir, de voortuinen zijn royaal en er zijn voldoende parkeermogelijkheden. De straat wordt eigenlijk alleen bezocht door bestemmingsverkeer.

De wijk bestaat vrijwel uitsluitend uit goed onderhouden koopwoningen. Op vrij korte afstand bevindt zich een basisschool en ook het centrum van Asten bereikt u binnen enkele minuten.

Locatie: