Kerkstraat 15 Someren

Specificaties:

Te koop: € 479.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 135 m2
  • Perceeloppervlakte: 827 m2
  • Inhoud: 710 m3
  • Bouwjaar: 1937

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Dit is qua uitstraling een bijzonder mooie woning die ook nog eens erg mooi gelegen is. U woont in het centrum van Someren op loopafstand van de winkels en alle overige centrumvoorzieningen. Vanuit uw woning heeft u zicht op de kerk en op het levendige Sonnemans Plein.
De woning is zeker gedateerd maar ook erg sfeervol door bijvoorbeeld de erker aan de voorzijde en de leuke kleine raampjes die in de woning aanwezig zijn.
Door de herkenbare ligging is deze woning ook bijzonder geschikt voor iemand die een beroep of een praktijk aan huis wil uitoefenen.

INDELING
BEGANE GROND
De voordeur geeft toegang tot een sfeervolle hal. Hier bevinden zich nog de originele paneeldeuren en er is een origineel raampje in een stalen kozijn aanwezig. In de hal ligt een houten vloer en de wanden zijn voorzien van behang. De plafonds zijn, zoals destijds gebruikelijk was, extra hoog.
In de hal bevindt zich de meterkast (7 groepen + kracht) en het toilet. Vanuit de hal heeft u via paneeldeuren toegang tot de keuken en woonkamer.

Toilet
De toiletruimte is tot een hoogte van circa 1.50 meter betegeld met daarboven behang. Op de vloer ligt vloerzeil waaronder nog de originele terrazzovloer aanwezig is. Er is een duoblok met fontein aanwezig en ook hier is een authentiek raam aanwezig wat in een stalen kozijn is geplaatst.

Woonkamer
Zowel vanuit de hal als ook vanuit de keuken heeft u toegang tot de woonkamer.

Het zitgedeelte van de woonkamer bevindt zich aan de voorzijde. Hier ligt een houten vloer en hier bevindt zich een sfeervolle gashaard. Via een grote erker kijkt u uit over de Kerkstraat. Een tweede raam bevindt zich in de zijgevel. De lichtinval is uitstekend.

Een grote eettafel kan eenvoudig geplaatst worden in het gedeelte van de woonkamer wat zich aan de tuinzijde bevindt. Hier ligt een tegelvloer met vloerverwarming en via de hier aanwezige grote schuifdeuren heeft u rechtstreeks toegang tot een overdekt terras en tot de tuin.

In de woonkamer bevindt zich een hardhouten trap met open traptreden die toegang biedt tot de 1e verdieping.

Keuken
In de keuken ligt nog de originele terrazzovloer en ook hier zijn hoge plafonds aanwezig. Er is een groot raam in de zijgevel en er is een heel charmant 2e stalen raampje aanwezig wat uitzicht biedt op de achtertuin.
De keukeninrichting werd in 2009 vernieuwd en is in een hoekopstelling geplaatst. Het aanrechtblad is uitgevoerd in zwart natuursteen en gecombineerd met licht kleurige keukenkastjes en lades. De spoelbak is onder het raam geplaatst.
De keukeninrichting is voorzien van een 4-pits keramische kookplaat met daarboven een vlakscherm afzuigkap. Er is een koelkast, een magnetron/oven en een vaatwasser. De bijkeuken bereikt u vanuit de keuken.

Bijkeuken
In de bijkeuken bevindt zich een tweede keukenblok met een spoelbak. Hier vindt u ook de wasmachine-aansluiting. Boven het werkblad is een raam aanwezig. Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot de kelder en tot een portaal. In de bijkeuken bevindt zich een vaste kast.

Kelder
De kelder heeft een afmeting van circa 2.75 x 3.00 meter en is circa 1.80 meter hoog. Het is een koele bergruimte.

Portaal
Deze ruimte beschikt over twee extra bergkasten en van hieruit heeft u toegang tot de achtertuin.
Op de vloer ligt vloerzeil en de wanden zijn gestuukt.

Aangebouwde hobbyruimte
In 1998 werd de woning vergroot met een aanbouw. Het idee was destijds om mogelijkheden te scheppen voor een badkamer met slaapkamer op de begane grond.
Deze ruimte is nu alleen van buiten uit te bereiken maar het realiseren van een doorsteek van binnenuit behoort tot de mogelijkheden.
Deze aanbouw heeft een afmeting van circa 3.40 x 7.70 meter en er is een zolder aanwezig. De vloer ligt circa 20 cm lager dan de vloer in de woonkamer en is voorzien van betontegels die in het zand gelegd zijn. Dit is gedaan om eenvoudig een vloer te kunnen leggen die aansluit aan de hoogte van de vloer in de woonkamer.

Uiteraard kunt u deze ruimte voor allerlei doeleinden geschikt maken. U kunt er bijvoorbeeld een speelkamer van maken maar de locatie is bijvoorbeeld ook uitstekend geschikt voor de uitoefening van een bedrijf of beroep aan huis!

EERSTE VERDIEPING
Via de trap in de woonkamer bereikt u de overloop van de eerste verdieping. Deze overloop geeft toegang tot drie slaapkamers en een badkamer.
Op de overloop is een groot raam aanwezig waaronder een klein bureautje geplaatst kan worden. Op de overloop ligt vloerzeil, de wanden zijn voorzien van behang en er is een vaste kast aanwezig.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft een afmeting van circa 3.58 meter x 3.15 meter. Op de vloer ligt vloerbedekking en de wanden zijn voorzien van behang. Er is een dubbele raampartij aanwezig waardoor deze kamer prettig licht is.

Badkamer
De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, een toilet, een vaste wastafel en douchecabine. De wanden zijn betegeld met bordeauxrode tegels, op de vloer liggen mozaîek tegels in de kleuren grijs en wit.
Het sanitair is uitgevoerd in wit en ook de betegeling van het ligbad is wit van kleur.
Extra bergruimte vindt u in een grote ingebouwde vaste kast met schuifwanden.

In de badkamer bevindt zich een plafondluik van waaruit u, via een vlizotrap, toegang heeft tot de bergzolder.

Slaapkamer 2 en 3
Deze slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde van de woning en hebben een afmeting van circa 2.85 meter x 3.90 meter. Beiden slaapkamers hebben een raam in de voorgevel en een klein stalen raampje in de zijgevel. De muren zijn voorzien van behang, op de vloer ligt vloerbedekking. Het zijn ruime en lichte slaapkamers.

2e verdieping
Via een vlizotrap heeft u toegang tot de tweede verdieping. Hier vindt u voldoende ruimte voor het opslaan van spullen die u niet dagelijks nodig heeft. Op deze zolder bevindt zich de gasgestookte cv-ketel die omstreeks 2015 werd geplaatst.
Er is een houten verdiepingsvloer aanwezig en het dak is op eenvoudige wijze na-geïsoleerd.

TUIN
Voortuin
Het perceel waarop deze woning is gelegen heeft een afmeting van circa 19 x 43 meter. De voortuin is circa 12 meter diep en wordt omzoomd door een groene haag. De inrit is verhard met klinkers en er zijn extra parkeermogelijkheden gecreëerd.
De diepte van de voortuin zorgt er niet alleen voor extra privacy maar zorgt er ook voor dat de woning nog mooier tot zijn recht komt.

Aan beide zijde van de woning zijn poorten aanwezig waardoor u de achtertuin kunt bereiken.

Achtertuin
De achtertuin is circa 19 x 21 meter groot. De erfafscheidingen bestaan deels uit houten panelen en deels uit gemetselde muren.
Grenzend aan de woonkamer bevindt zich een royaal overdekt terras. Een tweede overdekt terras bevindt zich langs de aanwezige houten garage. De tuin is grotendeels voorzien van gazon waarlangs plantenborders aanwezig zijn.

Garage / berging
De garage is uitgevoerd in hout en heeft een stalen kantelpoort. Op de vloer liggen beton tegels.
Een berging bevindt in een afgescheiden ruimte. Hier vindt u een pomp met grondwaterput.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Deze woning werd gebouwd in 1937.
– De woning en de in 1998 aangebouwde hobbyruimte zijn in spouw gebouwd.
– De bijkeuken en het portaal zijn halfsteens uitgevoerd.
– Het dak van de hoofdbouw is van onderuit geïsoleerd.
– De spouwmuren van de woning zijn na-geïsoleerd met steenwol.
– Het in 1998 gebouwde gedeelte is tijdens de bouw voorzien van dak- en muurisolatie.
– U woont er naast De Ruchte waar u overigens vrijwel nooit overlast van ondervindt.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Dit is een sfeervolle woning met een mooie uitstraling, een mooie ligging en een mooie tuin. Er zijn diverse authentieke details bewaard gebleven. U woont er in het centrum van Someren op een erg herkenbare locatie.

Locatie: