Koningsplein 20 Asten

Specificaties:

Te koop: € 325.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 117 m2
  • Inhoud: 345 m3
  • Bouwjaar: 1962

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Deze bovenwoning is gelegen in het centrum van Asten en heeft een dakterras van maar liefst 60 m2! Vanuit de ramen in de woonkamer kijkt u uit over het Koningsplein. Er is altijd wat te zien.
Het is een fijn licht appartement met grote ramen in zowel de voor- als achtergevel. Tijdens de recente verbouwing werd veel aandacht besteed aan het energiezuinig maken van de woning. Er zijn maar liefst 23 zonnepanelen en er zijn twee elektrische airco-verwarmingsunits aanwezig. Het energieverbruik is uitzonderlijk laag. Het afgelopen jaar werd er meer elektra opgewekt dan gebruikt en er werd maar 177 m3 gas hebben verstookt!
De woonkamer met open keuken is circa 52 m2 groot en er zijn 3 mooie slaapkamers. Er is een stoeltjeslift aanwezig waardoor het appartement ook toegankelijk is als u minder goed ter been bent.

INDELING
Begane grond
Het appartement beschikt over een eigen entree.
De voordeur bevindt zich in de voorgevel en geeft toegang tot een hal met meterkast en trapopgang. Er is voldoende ruimte om uw fiets te kunnen plaatsen. In deze hal hangt ook de omvormer voor de zonnepanelen.
De hal is voorzien van vloerbedekking. Via de trap of via de stoeltjeslift heeft u toegang tot de eerste verdieping waar zich de leefruimtes bevinden.

Overloop
De vloerbedekking is doorgelegd op de overloop. De wanden en het plafond zijn gestuukt en er is een lichtkoepel aanwezig.
In een aparte ruimte vindt u de aansluitingen voor wasmachine en droger en hier hangt de cv-ketel (Remeha Calenta) die in 2013 werd geplaatst. Deze ketel wordt eigenlijk alleen nog maar gebruikt als bijverwarming in de winter en voor het verwarmen van het water in de badkamer.
Vanuit deze overloop heeft u toegang tot het toilet, de badkamer, de wasruimte en de woonkamer.

Toilet
De toiletruimte is deels betegeld met daarboven fijn schuurwerk. Er is een zwevend toilet aanwezig. Deze toiletruimte staat in verbinding met de badkamer.

Badkamer
De badkamer is modern uitgevoerd. De wanden zijn grotendeels betegeld met lichte wandtegels die gecombineerd zijn met grijze vloertegels. U vindt er een vaste wastafel in een badmeubel waarboven een spiegelkast hangt. Er is een douche met douchebak, douchewand en thermostaatkraan en er is een hangende kast aanwezig.
Deze badkamer kan worden verwarmd door middel van een radiator maar er is ook een warmtelamp aanwezig.
Door het aanwezig raam is de ruimte op een natuurlijke wijze te ventileren.

Woonkamer
De woonkamer heeft grote ramen in de voorgevel. U kijkt prachtig uit over het Koningsplein. Er is altijd wat te zien.
In 2020 vond een verbouwing plaats waarbij een slaapkamer bij de woonkamer en keuken werd betrokken. De wanden en het plafond werden opnieuw gestuukt en in het plafond werden spotjes geplaatst. Op de vloer werd laminaat gelegd. Het is nu een hele fijne lichte ruimte die ook goed in te delen is.

Voor de grote ramen aan de voorzijde is een zonneluifel aanwezig. De ramen aan de keukenzijde zijn voorzien van screens. Beiden zijn elektrisch te bedienen.
In de woonkamer vindt u ook het bedieningspaneel van de intercom.

Keuken
De keuken bevindt zich aan de achterzijde.
De hier aanwezige keukeninrichting is in een lengteopstelling geplaatst en er is een extra apparatenkast aanwezig. De keukeninrichting heeft een moderne en lichte uitstraling. Het mooie aanrechtblad is uitgevoerd in massief eiken en extra diep. U vindt er een spoelbak, een vaatwasser, een 4-pits inductiekookplaat en een afzuigkap. In de hoge kast bevinden zich de koelkast en de magnetron/oven.
Vanuit de keuken heeft u rechtstreeks toegang tot het mooie dakterras.

Terras
Op dit terras kunt u de gehele dag genieten van de zon. Het terras is circa 10 meter breed en 6 meter diep. U kunt er meerdere zitjes inrichten of een grote tafel plaatsen. Er zijn twee bergingen aanwezig en er hangen twee grote luifels waardoor u uw eigen schaduwrijk plekje kunt creëren.
Vanuit dit terras ziet u de hoge bomen die in de kloostertuin staan.

Gang
Via een deur in de woonkamer bereikt u de gang die toegang geeft tot de slaapvertrekken.
Deze gang is voorzien van een laminaatvloer. De wanden en het plafond zijn gestuukt en er is een lichtkoepel. De aanwezige deuren geven toegang tot drie slaapkamer en een vaste kast.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer is gelegen aan de voorzijde en is circa 17 m2 groot. Er ligt een laminaatvloer, de wanden zijn gestuukt en geschilderd.
Er is een grote raampartij (met luifel aan de buitenzijde) aanwezig van waaruit u zicht heeft op het kerkplein en het gemeentehuis. Deze kamer is voorzien van een dubbele vaste kast en er is een airco-/verwarmingsunit aanwezig.

Slaapkamer 2 en 3
Deze slaapkamers zijn beiden circa 2.40 x 3.80 meter groot. Het zijn fijne logeerkamers of hobbyruimtes met zicht op het dakterras. Er ligt vloerbedekking en de wanden en het plafond zijn gestuukt.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Het complex waarin deze woning ligt, werd oorspronkelijk in 1962 gebouwd.
– Door de energiebesparende maatregelen die werden genomen heeft het appartement energielabel B.
– Er zijn kunststof kozijnen aanwezig.
– Het complex waarin deze woning ligt, is kleinschalig. De kosten van onderhoud aan daken en kozijnen komen ten laste van de eigenaren die daar gebruik van maken. Dit heeft tot gevolg dat de servicekosten laag gehouden kunnen worden. Eigenaren betalen hiervoor momenteel
€ 34,69 per maand.
– Tegen een kleine vergoeding kunt u een parkeerontheffing aanvragen bij de gemeente Asten.

WAT DIT APPARTEMENT SPECIAAL MAAKT
De ligging in het centrum maar toch net uit de drukte ervan, de mooie lichtinval, het mooi uitzicht vanuit de ramen, het grote dakterras en de lage verbruikskosten maken het appartement bijzonder interessant.

LOCATIE
Hier woont u op steenworpafstand van de Markt met de gezellige terrassen en leuke winkels. Al u dagelijkse benodigdheden vindt u op loopafstand.
Anderzijds: als u vanuit deze woning het Klokkengieterspad volgt, loopt u binnen 5 à 10 minuten in het buitengebied.

Locatie: