Mercuriusstraat 33 Asten

Specificaties:

Verkocht onder voorbehoud: € 415.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 145 m2
  • Perceeloppervlakte: 498 m2
  • Inhoud: 540 m3
  • Bouwjaar: 1972

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Deze degelijk gebouwde vrijstaande woning is gelegen aan een brede woonstraat aan de rand van Asten. Bij de woning hoort een garage en een mooie privacy biedende achtertuin. De woning is vergroot met een aanbouw waardoor de woonkamer extra ruim is. Er is een extra kamer op de begane grond die uitstekend gebruikt kan worden als thuiswerkplek of als speelkamer.
Op de eerste verdieping bevinden zich de badkamer en drie slaapkamers. De grootste slaapkamer is zo ruim dat deze eventueel gesplitst zou kunnen worden in twee aparte kamers. De achtertuin is van de buren gescheiden door een gemetselde erfafscheiding. Er zijn twee terrassen aanwezig. De zonligging is ideaal: de achtertuin is op het westen georiënteerd.

INDELING
Begane grond
De voordeur geeft toegang tot de ruime hal met vide en dakkapel. In de hal bevindt zich een garderobenis, de meterkast en de trapopgang naar de 1e verdieping. Er ligt een tegelvloer en de wanden zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk. Vanuit de hal heeft u toegang tot het kantoor, het toilet, de keuken en de woonkamer.

Toilet
De toiletruimte is plafondhoog betegeld. Het sanitair bestaat uit een toilet en een fonteintje.

Meterkast
Hier vindt u de electrameter en de gasmeter. De watermeter bevindt zich onder de mat bij de voordeur.

Kantoorruimte
Deze fijne thuiswerkplek bevindt zich aan de straatzijde van de woning en heeft drie ramen. Twee ramen zijn voorzien van glas-in-lood, het derde raam bevindt zich in de zijgevel. Er ligt een pvc vloer, de wanden zijn voorzien van behang.

Woonkamer
Het is heel fijn vertoeven in de woonkamer. Het is een hele lichte ruimte met grote ramen. De schuifpui in de achtergevel is bijna kamerbreed en plafond hoog waardoor u een mooi uitzicht heeft in de achtertuin. Er is een robuuste open haard aanwezig die zo gesitueerd is dat u er een mooie zithoek omheen kunt plaatsen. Er is een groot raam in de voorgevel en er zijn twee ramen in de zijgevel. Door de vele ramen in deze woonkamer is de lichtinval uitstekend.
De vloer is betegeld en de wanden zijn deels voorzien van granol en deels uitgevoerd in schoonmetselwerk. De muren zijn in een lichte kleur geschilderd.

Vanuit de woonkamer heeft u rechtstreeks toegang tot de hal en tot de keuken.

Keuken
De keuken bevindt zich in een eigen ruimte. De keukeninrichting is voorzien van eiken fronten en er is een betegeld aanrechtblad aanwezig. Een koelkast, een oven, een 4-pits inductie kookplaat en een afzuigkap zijn ingebouwd.
Extra bergkastjes bevinden zich in het gedeelte van de keukeninrichting wat tegen de zijgevel is geplaatst.
Als u aan het aanrecht staat heeft u via het grote raam zicht op de achtertuin.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de cv-berging/wasruimte. Hier bevindt zich de cv combiketel (Nefit HR bouwjaar1986) en de aansluitingen voor de wasmachine.
De keuken is voorzien van een wandbetegeling en een tegelvloer.

1e verdieping
Via een houten trap bereikt u de overloop op de 1e verdieping. Er is een groot dakkapel aanwezig waardoor deze ruimte prettig licht is. Op de overloop ligt vloerbedekking en de wanden zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk. Vanuit de overloop heeft u toegang tot de badkamer en tot drie slaapkamers.

Slaapkamer 1
De grootste slaapkamer heeft een afmeting van circa 6.00 x 3.70 meter. De wanden zijn voorzien van behang en er ligt vloerbedekking. Er is een groot raam aanwezig.
Extra bergruimte vindt u in een afgescheiden ruimte onder het schuine deel van het dak. Deze kamer is eventueel te splitsen in twee slaapkamers.

Slaapkamer 2 en 3
Slaapkamer 2 en 3 zijn beiden ongeveer 3.20 x 2.95 meter groot. De kamer die zich aan de straatzijde bevindt heeft extra bergruimte onder het schuine dak. Op de andere kamer bevindt zich een vaste wastafel. Beide kamers zijn voldoende groot om een bed, een kast en bureau te kunnen plaatsen.

Badkamer
In de badkamer ligt een tegelvloer, de wanden zijn plafondhoog betegeld. U vindt er een ligbad, een toilet en een vaste wastafel met planchet en spiegel
Op de badkamer is een grote dakkapel aanwezig, waardoor de ruimte niet alleen voldoende lichtinval heeft, maar ook uitstekend geventileerd kan worden.

2e verdieping
Via een vlizotrap heeft u vanuit de overloop toegang tot de bergzolder op de 2e verdieping. U loopt er over een houten vloer en u kijkt er tegen tempexplaten waarmee het dak op eenvoudige wijze werd na geïsoleerd. Er is een dakraam aanwezig.
De ruimte is voldoende groot voor het opslaan van zaken die u niet dagelijks nodig heeft.

TUIN
De tuin heeft een mooie afmeting. Zij is (gemeten vanuit de achtergevel) circa 19 meter diep en circa 13 meter breed. U geniet er van uitzonderlijk veel privacy. Vanuit de woning kijkt u uit over de tuinen van de buurwoningen, zonder dat u de woningen ziet. Best uniek!

Direct grenzend aan de woning bevindt zich een terras.
Omdat de tuin op het westen georiënteerd is geniet u hier van de avondzon. Het tweede terras bevindt zich achter de garage en ligt op het zuiden.

De tuin is voorzien van een gazon waarlangs brede plantenborders aanwezig zijn. Hier vindt u een veelheid aan vaste planten, struiken en bloemen.
Via een poort heeft u rechtstreeks toegang tot de inrit die langs de woning ligt.

Garage
De garage is in spouw gebouwd en voorzien van een plat dak. Er is een stalen kantelpoort aanwezig die toegang biedt tot de inrit die langs de woning ligt.
Via een deur bereikt u de tuin en er is een raam aanwezig.

AANVULLENDE INFORMATIE
Deze woning is gebouwd in 1972. De woning werd in 1977 vergroot met een aanbouw aan de achterzijde. Er is dubbele beglazing aanwezig.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
De fijne lichtinval in de woning, de ruime woonkamer, de fijne zonligging van de tuin en de privacy in de achtertuin maken deze woning bijzonder.

LOCATIE
Deze woning ligt aan een rustige woonstraat met hoofdzakelijk koopwoningen.
Op circa 500 meter van de woning bevindt zich een basisschool en het centrum van Asten bereikt u binnen enkele fietsminuten. Op circa 1.5 kilometer van de woning bevindt zich de oprit naar de snelweg.

Locatie: