Mercuriusstraat 47 Asten

Specificaties:

Verkocht: € 375.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 133 m2
  • Perceeloppervlakte: 477 m2
  • Inhoud: 465 m3
  • Bouwjaar: 1972

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Deze halfvrijstaande woning is gelegen aan het doodlopend gedeelte van de Mercuriusstraat. Het is er heerlijk rustig en kindvriendelijk. U woont er aan de rand van Asten.
De woning is circa 10 meter breed en ligt iets hoger, wat zeker bijdraagt aan de prachtige uitstraling. De staat van onderhoud is uitstekend en de afwerking is bijzonder sfeervol. Achter de woning ligt een mooi aangelegde tuin en er is een grote garage. Omdat er geen achterburen zijn, geniet u er veel privacy.

INDELING
Begane grond
De voordeur van de woning geeft toegang tot een mooie hal met vide. Er is een hardhouten trap met open traptreden. De wanden zijn voorzien van granol en er is een tegelvloer aanwezig. In de hal bevindt zich de meterkast en een garderobehoek. Vanuit deze hal heeft u toegang tot het toilet, het kantoor en tot de woonkamer.

Toilet
De toiletruimte is plafondhoog betegeld met lichte wandtegels. Het sanitair bestaat uit een zwevend toilet en een fontein. Deze toiletruimte wordt mechanisch geventileerd.

Kantoor
De kantoorruimte bevindt zich aan de voorzijde van de woning. Via het grote raam kijkt u uit over de rustige woonstraat. Er is een laminaatvloer aanwezig met de uitstraling van hout. De wanden zijn voorzien van behang. Het is een hele fijne werkplek waar u eventueel gasten kunt ontvangen zonder dat dit ten koste gaat van uw privacy.

Woonkamer
De L-vormige woonkamer is voorzien van een sfeervolle houten vloer en een gasgestookte open haard. Rondom deze haard laat zich eenvoudig een zithoek plaatsen.
Aan de voorzijde bevindt zich een bijna kamerbreed raam van waaruit u zicht heeft op de Mercuriusstraat. In de achtergevel zijn openslaande tuindeuren aanwezig die vrijwel volledig uit glas bestaan. Van hieruit heeft u rechtstreeks toegang tot een terras en tot de mooi aangelegde tuin.
Naast deze tuindeuren bevindt zich een extra raam. Door al deze ramen is de lichtinval in de woonkamer bijzonder prettig.

Keuken
Via een schuifdeur heeft toegang tot de keuken.

De keukeninrichting is in een lengte-opstelling geplaatst. Het aanrechtblad is uitgevoerd in natuursteen en voorzien van een spoelbak en een 4-pits gaskookplaat. Boven deze gaskookplaat bevindt zich een afzuigkap. Een koelkast en een magnetron/oven zijn ingebouwd.
Tegenover de keukeninrichting bevindt zich een grote bergruimte. Hier bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine- en droger en hier hangt de cv-ketel (bouwjaar 2016). Deze ruimte is volledig betegeld en er zijn schappen aanwezig.

1e verdieping
Ee mooie hardhouten trap geeft toegang tot de royale overloop met vide. Er is een dakkapel aanwezig waardoor deze overloop overdag prettig licht is. De overloop is voldoende ruim om eventueel een bureau te kunnen plaatsen. Er ligt een houten vloer, de wanden zijn voorzien van granol en in een lichte kleur geschilderd.

Op deze vide zou desgewenst een extra slaapkamer gerealiseerd kunnen worden.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer heeft een afmeting van circa 3.75 x 6 meter. Zowel aan de voorzijde als aan de tuinzijde is een dakkapel aanwezig. Een tweepersoonsbed en een garderobekast kunnen er eenvoudig geplaatst worden. Er is een grote ingebouwde garderobekast aanwezig met schuifwanden en een grote spiegel.

Slaapkamer 2 en 3
Deze kamers zijn respectievelijk 3.20 x 3.10 en 3.20 x 2.95 groot en hebben beide een raam in de zijgevel. Ook hier ligt een houten vloer en de wanden zijn voorzien van spachtelputz. De kamers zijn voldoende groot om een bed, een bureau en een linnenkast te kunnen plaatsen. De lichtinval is uitstekend.

Badkamer
De badkamer werd in 2015 volledig vernieuwd en is modern uitgevoerd. De wanden zijn grotendeels betegeld met lichte wandtegels. Op de vloer liggen mooie grijze tegels. Er zijn een toilet en douche en een vaste wastafel aanwezig. De douche is voorzien van een glazen douchecabine (90 x 90 cm) en een thermostaatkraan. De vaste wastafel is in een badmeubel geplaatst en er is een spiegel aanwezig. Door het grote raam in de dakkapel is deze ruimte op een natuurlijke wijze te ventileren.

2e verdieping
Via een vlizotrap bereikt u de 2e verdieping. Dit is een ideale ruimte voor opslag van spullen die u niet dagelijks nodig heeft. Op de vloer ligt tapijt. Het dak werd van binnenuit extra afgetimmerd en er is een dakraam aanwezig.

TUIN
Voortuin
In de voortuin bevinden zich vooral vaste planten. Een brede inrit geeft toegang tot de garage. De voortuin en achtertuin zijn van elkaar gescheiden via een gemetselde tuinmuur met halfronde houten poort.

Achtertuin
De achtertuin is werkelijk prachtig aangelegd. Direct grenzend aan de woning bevindt zich een groot beklinkerd terras met aansluitend een vijver en een grote grasmat. Deze grasmat wordt omzoomd door een brede groenstrook, waarin prachtige bomen, heesters en struiken staan. De tuin heeft een prachtige uitstraling!

De volledige tuin is voorzien van een automatische beregeningsinstallatie met twee aansluitpunten in de voortuin en vier in de achtertuin. Er is een eigen put. De pomp bevindt zich in de garage.

Aan de achtergevel bevindt zich een elektrisch bedienbare luifel van 9 meter breed waarmee het volledige terras kan worden overdekt.

Garage
De garage heeft een betonvloer en is circa 2,85 x 6,00 meter groot. Er is een raam aanwezig en een loopdeur die toegang geeft tot de tuin. In 1975 werd de garage vergroot met een berging van circa 3,25 x 4,70 meter.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Deze woning werd gebouwd in 1972.
– Het dak is van onderuit geïsoleerd met tempex en in 2017 zijn de muren na-geïsoleerd.
– De ramen op de begane grond zijn voorzien van dubbele beglazing.
– De huidige eigenaren hebben een strook grond van in totaal circa 110 m2 in gebruik van de gemeente. Deze strook bevindt zich aan de achterzijde van de tuin en grenst aan de Ommelseweg.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Het woongenot wat de woning biedt, de mooie uitstraling van de woning, de mooie en privacybiedende tuin en de rustige ligging, maken deze woning bijzonder!

Locatie: