Rootweg 16 Asten

Specificaties:

Verkocht: € 440.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 136 m2
  • Perceeloppervlakte: 448 m2
  • Inhoud: 624 m3
  • Bouwjaar: 1979

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Charmante vrijstaande woning met mooie tuin en grote garage. Deze woning is gelegen in een prachtige woonstraat met grote bomen en brede groenstroken. Tegenover de woning ligt sportpark ’t Root met de korfbal-, hockey- en voetbalvelden. De woning heeft een mooie uitstraling en is uitstekend onderhouden. Er is een leefkeuken en een gezellige woonkamer. In 2005 werd de woning vergroot met een serre, waardoor de garage van binnenuit te bereiken is. De tuin is mooi aangelegd en heeft diverse terrassen en een mooie vijver met vlonder.

INDELING
Begane grond
De voordeur bevindt zich in de zijgevel van de woning. Er is een luifel aanwezig die niet alleen praktisch is (u staat er droog), maar die ook zorgt voor een extra mooie uitstraling van de woning.
Deze voordeur biedt toegang tot een ruime hal. Hier bevinden zich de meterkast en de mooie eikenhouten trap met open treden.
De hal is voorzien van een travertin tegelvloer en schoonmetselwerkwanden. Het plafond is gestuukt.

Vanuit de hal heeft u toegang tot de keuken.

Meterkast
In de meterkast bevindt zich de gasmeter en de elektriciteitsmeter. Er zijn 12 groepen en er is krachtstroom aanwezig.

Keuken
Deze woning heeft een afsluitbare keukenruimte die groot genoeg is om een gezellige tafel te kunnen plaatsen. De keukeninrichting is in een hoekopstelling geplaatst. Als u aan het aanrecht staat, kijkt u via twee grote ramen uit over de Hemonystraat met aan de overzijde een brede groenstrook.

De keukeninrichting is uitgevoerd in kunststof en voorzien van een donker natuursteen aanrechtblad. Geïntegreerd zijn een oven, een magnetron/oven, een vaatwasser, een koelkast, een 4-pits inductiekookplaat en een afzuigkap in een sierschouw.
De vloer is betegeld met donkere tegels waaronder vloerverwarming aanwezig is. De wanden zijn deels licht betegeld met daarboven spachtelputz. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de serre en de woonkamer.

Woonkamer
De gezellige woonkamer heeft een lichte tegelvloer waaronder vloerverwarming aanwezig is. Een wand is afgewerkt met behang de overige wanden zijn voorzien van spachtelputz. Tussen de wanden en het plafond zijn gestuukte sierlijsten aanwezig die boven de ramen doorgezet zijn als gordijnkoof.

In de woonkamer is een gezellige openhaard aanwezig. Indien gewenst kan de muur die zich tussen de woonkamer en de keuken bevindt worden verwijderd. Er is een stalen balk aanwezig.

De woonkamer heeft twee grote ramen in de voorgevel en een extra raam in de zijgevel. Van hieruit kijkt u uit over de mooie Rootweg en de sportvelden.
Het is een hele lichte kamer waar het prettig toeven is.

Portaal
Vanuit dit portaal heeft u toegang tot de keuken, het toilet en de serre. De vloer is betegeld en de wanden zijn voorzien van spachtelputz.

Toilet
De toiletruimte is voorzien van een zwevend toilet met fontein. De wanden zijn deels betegeld met lichte wandtegels waarboven spachtelputz aanwezig is. De donkere tegelvloer die u aantrof in de keuken en in het portaal, is ook hier aanwezig. De ruimte kan via het aanwezige raampje op natuurlijke wijze geventileerd worden.

Bijkeuken
Deze praktische ruimte heeft een plavuizenvloer en is tot circa 1.20 meter hoog betegeld. Er is een raam aanwezig.
In deze ruimte vindt u de aansluitingen voor wasmachine en droger en een uitstortgootsteen. Voor was- en poetsmiddelen is voldoende ruimte in de aanwezige (extra diepe) vaste kast.

Serre
Dit is een hele lichte ruimte die aan de zijde van de tuin volledig uit glas bestaat. Hier is een grote schuifpui aanwezig die toegang geeft tot het terras en de tuin. Deze schuifpui kunt u zomers heerlijk open zetten.

Om er voor te zorgen dat deze aanbouw geen gevolgen had voor de lichtinval in de woonkamer is de serre voorzien van een grote lichtstraat.

Deze serre is uitstekend geschikt als thuiswerkplek of als speelkamer voor kinderen. De vloer is betegeld met een donkere tegelvloer waaronder vloerverwarming aanwezig is. Op de wanden is spachtelputz aangebracht en in het gestuukte plafond zijn spots aanwezig.

Vanuit de serre heeft u toegang tot de garage.

Garage
Deze garage is circa 3.99 x 8.70 meter groot. Via een aluminium poort heeft u vanuit de inrit toegang tot deze ruimte. De garage is in spouw gebouwd en is voorzien van een betonvloer met schrobputje. In de garage bevindt zich de unit voor de vloerverwarming en een krachtstroom aansluiting.

Hobbyruimte
Vanuit de garage heeft u toegang tot een hobbyruimte. Hier zijn de wanden geschilderd, het plafond is voorzien van schrootjes en er ligt een vloerzeil. Er is een groot raam aanwezig. De wand tussen de garage en hobbyruimte kan overigens desgewenst eenvoudig verwijderd worden.

1e verdieping
Via de Merbau trap bereikt u de overloop op de eerste verdieping.
De overloop is voorzien van vloerbedekking en heeft wanden in schoonmetselwerk. Er is een grote inbouwkast aanwezig. Vanuit de overloop heeft u toegang tot drie slaapkamers en een badkamer.

Badkamer
Deze mooie badkamer heeft een moderne uitstraling en is voorzien van een zwevend toilet, een brede vaste wastafel en een inloopdouche. De kranen zijn op de muur geplaatst en onder de wastafel zijn grote lades aanwezig.

De donkere tegelvloer (waaronder vloerverwarming aanwezig is) is gecombineerd met witte wandtegels waarbij achter het toilet en achter de wastafel donkere wandtegels zijn toegepast. Het plafond is gestuukt en er zijn spots aanwezig.

Uw wasgoed kunt u in een koof deponeren die achter een luik aanwezig is. Er is een groot raam waardoor de ruimte niet alleen mechanisch, maar ook op natuurlijke wijze te ventileren is.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer heeft een afmeting van circa 4.16 x 3.75 meter. Het is een ruime slaapkamer met bergruimte onder de schuine delen van het dak. Er is een vaste wastafel aanwezig en er twee grote ramen van waaruit u zicht heeft op de zijstraat. De wanden zijn voorzien van behang, op de vloer ligt vloerbedekking en het plafond is voorzien van schrootjes die met melk-lak behandeld zijn.

Slaapkamer 2
Deze slaapkamer heeft een afmeting van circa 3.56 x 3.98 meter. Er zijn twee ramen aanwezig die zicht geven op de achtertuin. Ook deze kamer is voorzien van vloerbedekking en wanden met behang. Tegen het plafond zijn Agnes panelen aangebracht.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer heeft een raam in de zijgevel. Ook dit is een ruime kamer (afmeting circa 3.36 x 3.98 meter). Op de vloer ligt een onderhoudsvriendelijk vloerzeil, de wanden zijn voorzien van behang.

2e verdieping
Deze tweede verdieping bereikt u via een vlizotrap waarvan het luik zich op de overloop bevindt.
Hier bevindt zich een grote bergzolder die uit twee delen bestaat. U loopt er over de houten verdiepingsvloer en u kijkt er tegen de isolatieplaten. Hier hangt de Nefit Ecoline HR combi-ketel (2008).

TUIN
Deze sfeervolle tuin heeft een hele mooie breedte diepte verhouding (circa 13 x 16 meter). De tuin is aan de zijde van de Hemonystraat voorzien van een gemetselde erfafscheiding deels met houtenpanelen. De achtererfafscheiding bestaat uit een groene haag

Direct grenzend aan de woning bevindt zich een royaal betegeld terras. Via een beklinkerd pad heeft u toegang tot een houten tuinberging. Hier bevindt zich een grondwaterput. Er is een waterpartij aanwezig met houten loopplank naar een zonneterras en er zijn diverse plantenborders met fleurige bloemen en planten. Het geheel is bijzonder smaakvol aangekleed.

Ook in de tuin kunt u genieten van de groene woonomgeving waarin deze woning ligt. U hoort er de vogeltjes en u ziet de hoge bomen die langs de wegen aanwezig zijn.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Deze woning werd in 1979 gebouwd en in 2005 vergroot met een serre.
– Dak-, muur en vloerisolatie is toegepast. De ramen op de begane grond zijn (met uitzondering van de ramen in de hobbyruimte) voorzien van dubbele beglazing. Ook de ramen in de ouderslaapkamer zijn voorzien van dubbele beglazing.
– De platte daken zijn in 2015 voorzien van een nieuwe daklaag.
– In 2005 werd keukeninrichting vernieuwd. Toen werd ook de toiletruimte gemoderniseerd. De badkamer dateert uit 2010.
– De serre werd in 2015 gemoderniseerd: de wanden werden gestuukt en er werd een kunststof pui geplaatst.
– Het buitenschilderwerk is in 2017 uitgevoerd.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
De vriendelijke uitstraling van de woning, de smaakvolle afwerking, de uitstekende staat van onderhoud en de prachtige ligging maken deze woning zeker het bezichtigen waard.

LOCATIE
Deze woning werd gebouwd in de tijd dat grond nog minder schaars was, de woningen liggen op grotere percelen en er zijn brede groenstroken met prachtige grote bomen. De woonomgeving is prachtig.
Vanuit de woning loopt u binnen enkele minuten naar een basisschool en ook het Varendonck College is per fiets binnen enkele minuten te bereiken. Op circa 200 meter van de woning ligt het Klokkengieterspad, een prachtig wandelpad wat vrijwel direct naar het centrum van Asten leidt. Anderzijds… binnen 5 wandelminuten loopt u in het bos.

Locatie: