Rootweg 20 Asten

Specificaties:

Verkocht onder voorbehoud: € 680.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 155 m2
  • Perceeloppervlakte: 800 m2
  • Inhoud: 815 m3
  • Bouwjaar: 1978

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Deze mooie woning is gebouwd onder gebruikmaking van eerste klas materialen en is uitstekend onderhouden. De L-vormige woonkamer is ruim en er is een leefkeuken van maar liefst 26 m2. Hier kan eenvoudig een grote eettafel geplaatst worden. Op de eerste verdieping zijn een nette badkamer en vier slaapkamers aanwezig. De grote garage is van binnenuit te bereiken. Het perceel waarop deze woning ligt is mooi breed en diep en grenst aan de tuinen van de achterliggende woningen.
Deze woning is gelegen aan de Rootweg; een mooie woonstraat met grote bomen en brede groenstroken. Tegenover de woning ligt sportpark ’t Root en om de hoek vindt u het Klok- en Peel Museum. Vanuit de woning wandelt u binnen enkele minuten in het buitengebied en toch ligt het centrum van Asten op maar 1 km afstand. De ligging is uitzonderlijk mooi.

INDELING
Begane grond
Via een hardhouten voordeur heeft u toegang tot de hal met vide.
Er ligt een travertinvloer en de wanden zijn uitgevoerd in krabwerk. Een eikenhouten trap met open traptreden biedt toegang tot de overloop op de eerste verdieping waar een dakkapel aanwezig is. Via de ramen in deze dakkapel valt extra licht in de hal.
In de hal bevindt zich de meterkast en vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer.

Woonkamer
Deze woonkamer is circa 40 m2 groot en heeft een mooie lichtinval door de grote ramen in zowel voor-, zij- en achtergevel. Via de ramen aan de voorzijde kijkt u uit over de brede woonstraat met groenstrook en hoge bomen. De ramen aan de achterzijde bieden zicht op de brede achtertuin.

De tegelvloer die in de hal ligt, is doorgelegd in deze woonkamer, de wanden zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk. Er is een openhaard aanwezig.

Via een open doorgang heeft u toegang tot de keuken.

Keuken
De keuken bevindt zich over de volledige diepte van de woning. Via de ramen in de voorgevel heeft u zicht op de straat en via de ramen in de achtergevel kijkt u uit over de tuin. Het is een mooie grote ruimte (afmeting: ca 7.50 x 3.50 meter) waar eenvoudig een grote eettafel geplaatst kan worden.

De keukeninrichting bevindt zich aan de tuinzijde en is in een hoekopstelling geplaatst. U vindt er een koelkast, een magnetron/oven en een vaatwasser. In het aanrechtblad is een 4-pits gaskookplaat aanwezig waarboven een afzuigkap hangt.

Voor een snel ontbijt of een korte lunch kunt u ook plaatsnemen aan het gemetseld barretje waaraan desgewenst zelfs 6 krukken kunnen staan.

De travertinvloer is ook in de keuken aanwezig. De wanden zijn gedeeltelijk gestuukt en deels uitgevoerd in schoonmetselwerk. Extra bergruimte vindt u in de uitgediepte kelderkast die zich onder de trap bevindt en die vanuit deze keuken rechtstreekst te bereiken is.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken.

Bijkeuken
Deze praktische bijkeuken doet tevens dienst als achteringang. De buitendeur geeft toegang tot het overdekte terras en de tuin.

In deze bijkeuken ligt een tegelvloer, de wanden zijn deels betegeld waarboven stuukwerk aanwezig is. Hier vindt u de aansluitingen voor wasmachine en droger en er is een uitstortgootsteen.
Er is voldoende ruimte voor een extra kapstok en een schoenenkast.
Van hieruit heeft u toegang tot een toilet en tot de garage.

Toiletruimte
Deze toiletruimte bevindt zich niet in de hal maar in de bijkeuken, erg praktisch als u in de tuin verblijft.
De toiletruimte is modern uitgevoerd. De wanden zijn plafond hoog betegeld met lichte tegels en er ligt een donkere tegelvloer. Er zijn een zwevend toilet en een toiletmeubel met wastafel aanwezig. Er is een raampje waardoor deze ruimte op een natuurlijke wijze geventileerd kan worden.

GARAGE
De garage heeft een afmeting van circa 5.85 x 3.65 meter. Er ligt een betonvloer en de ruimte is te verwarmen door middel van een radiator.
Extra bergruimte vindt u in de ruimte die zich boven de bijkeuken bevindt en die vanuit deze garage te bereiken is. Aan de straatzijde is een dubbele houten deur aanwezig en er is een loopdeur die toegang geeft tot de tuin.

1e VERDIEPING
Via de trapopgang in de hal heeft u toegang tot een ruime overloop op de eerste verdieping. Er ligt vloerbedekking, de wanden zijn voorzien van krabwerk en het plafond is met hout afgetimmerd. Vanuit de vide heeft u zicht op de hal.

De overloop geeft toegang tot vier slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamers 1 en 2
Slaapkamers 1 en 2 hebben een vloeroppervlak van respectievelijk ca 3.30 x 3.95 en 3.30 x 3.45 meter. Zij zijn beiden gelegen aan de achterzijde van de woning. De vloerbedekking die op de overloop ligt is hier doorgelegd, de wanden zijn voorzien van behang en er is een houten plafondaftimmering.

Slaapkamers 3 en 4
Slaapkamers 3 en 4 bevinden zich beiden aan de straatzijde van de woning en zijn respectievelijk circa 2.90 x 3.90 en 2.90 x 3.45 meter groot. Onder de schuine delen van het dak zijn bergruimtes afgescheiden. De wanden zijn voorzien van behang, op de vloer ligt vloerbedekking.

Badkamer
De badkamer is voorzien van een douche, een ligbad, een toilet en een wastafel. De wastafel is in een badmeubel geplaatst. De douche is voorzien van een douchebak en glazen douchescherm. Het toilet is zwevend geplaatst.
De wanden zijn plafond hoog betegeld en het plafond is voorzien van plafond panelen met ingebouwde spotjes. Er is een raam aanwezig waardoor deze ruimte op een natuurlijke wijze te ventileren is.

2e verdieping
Via een vlizotrap in een van de slaapkamers bereikt u de zolderruimte.
De zolder is volledig begaanbaar en voorzien van een houten verdiepingsvloer. Deze ruimte heeft een nokhoogte van ruim 3 meter. U kijkt er tegen de dakplaten. Hier hangt de cv-ketel.

TUIN
Deze tuin heeft een perfecte maat: hij is maar liefst circa 25 meter breed en 32 meter diep.

Voortuin
De voortuin wordt omzoomd door een beukenhaag en naast de inrit zijn plantenperken aangelegd. De inrit voor de garage en het pad naar de voordeur zijn verhard met een sierbestrating. Deze verharding is doorgezet als pad naast de woning. Het overige gedeelte van de voortuin is voorzien van een grasmat.
Aan beide zijde van de woning is een poort aanwezig.

Achtertuin
In de verzorgde achtertuin ligt een grote grasmat waarlangs borders staan met voornamelijk vaste planten, struiken en bomen. Er is een groot terras aanwezig wat deels overdekt wordt door het dak van de woning.
Deze tuin grenst aan de grote tuin van de achtergelegen woning. Er is direct achter de woning geen bebouwing aanwezig. U kijkt voornamelijk in het groen.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Deze woning is gebouwd in 1979.
– De muren werden tijdens de bouw geïsoleerd en in 2021 nog na geïsoleerd.
– Omstreeks 2016 werd de dakpannen vernieuwd. Toen werd over het dakbeschot een dampdoorlatende folie gelegd.
– De grote ramen in de woonkamer en de keuken zijn voorzien van dubbele beglazing.
– De keuken werd in 2002 geplaatst, de badkamer is in 2003 gerenoveerd en het toilet is in 2010 vernieuwd.
– De kozijnen zijn uitgevoerd in Meranti.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Deze woning ligt uitzonderlijk mooi. U woont er aan de rand van Asten, in een groene omgeving en toch op korte afstand van het centrum. De woning heeft een erg mooie uitstraling, is uitstekende onderhoud en heeft een bijzonder efficiënte indeling. De tuin heeft de perfecte afmetingen en is mooi aangelegd.

LOCATIE
Deze woning werd gebouwd in de tijd dat grond nog minder schaars was, de woningen liggen op grotere percelen en er zijn brede groenstroken met prachtige grote bomen. De woonomgeving is prachtig.
Vanuit de woning loopt u binnen enkele minuten naar een basisschool en ook het Varendonck College is binnen enkele minuten te bereiken. Op circa 200 meter van de woning ligt het Klokkengieterspad, een prachtig wandelpad wat vrijwel direct naar het centrum van Asten leidt. Anderzijds… binnen 5 wandelminuten loopt u in het bos.

Locatie: