Speelheuvelstraat 26 Someren

Specificaties:

Te koop: € 378.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 118 m2
  • Perceeloppervlakte: 710 m2
  • Inhoud: 540 m3
  • Bouwjaar: 1935

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Bijzonder karakteristieke vrijstaande woning met een prachtige ligging. Deze woning is bijzonder sfeervol en heeft nog veel authentieke details. Zo zijn er hoge plafonds op de begane grond en mooie openslaande deuren in de hal. Bij de woning hoort een ruime garage en een tuinberging.
Deze woning heeft een bijzonder mooie lommerrijke en privacy biedende tuin die grenst aan diepe tuinen van aangrenzende percelen. Op steenworp afstand van deze woning bevindt zich het centrum van Someren en het prachtige Slievenpark ligt om de hoek.

INDELING
Begane grond
De voordeur van deze woning geeft toegang tot een ruime en lichte hal met een plavuizen vloer, wanden met behang en een balkjes plafond. Voor uw garderobe is voldoende ruimte in een garderobenis. Vanuit de hal heeft u toegang tot het toilet en via mooie openstaande deuren heeft u van hieruit toegang tot de woonkamer en het overdekte terras.

Toilet
Het toilet heeft nog de herkenbare kleuren uit de jaren 70. De wandtegels en het sanitair, bestaande uit een staand toilet en een fontein, zijn groen van kleur en op de vloer liggen grijs gemêleerde vloertegels. Boven het tegelwerk is behang aanwezig. De ruimte is op een natuurlijke wijze te ventileren.

Woonkamer
Via openslaande deuren bereikt u de stijlvolle woonkamer met het prachtige hoge plafond en een grote schouw. Er zijn drie grote ramen aanwezig van waaruit u uitkijkt over de sfeervolle oude woonstraat.
De plavuizenvloer die u aantrof in de hal is hier doorgelegd, de wanden zijn deels voorzien van behang en deels uitgevoerd in schoonmetselwerk. De achterwand van de schouw is betegeld en tegen het plafond zijn balkjes aanwezig.
In de woonkamer bevindt zich de meterkast en vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de kelder. De keuken en de woonkamer staan in open verbinding met elkaar maar zijn gevoelsmatig toch twee afzonderlijke ruimtes doordat de keuken in de achterbouw ligt en het plafond wat lager is.

Keuken
De keukenruimte is voldoende groot voor het plaatsen van een gezellige eettafel. De wanden zijn voorzien van behang en de plavuizenvloer is ook hier aanwezig. De keukeninrichting is in een U-opstelling geplaatst met een gezellige bar aan de eetkamerzijde. Deze inrichting is voorzien van een betegeld aanrechtblad en kastjes met eiken houten fronten. Geïntegreerd zijn een koelkast en een 4-pits elektrische kookplaat met daarboven een afzuigkap. Het werkblad is ruim en boven de spoelbak is een raam aanwezig van waaruit u zicht heeft in de zijtuin.
Vanuit de keuken heeft u toegang tot een bijkeuken. Ook de trapopgang naar de 1e verdieping bereikt u vanuit de keuken.

Bijkeuken
In de praktische bijkeuken bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en droger. De wanden zijn plafondhoog betegeld en er ligt een plavuizen vloer.
Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot het overdekte terras en de tuin.

Cv-ruimte
Achter de bijkeuken bevindt zich de cv-ruimte. Deze ruimte is van buiten uit te bereiken. Hier staat een gasgestookte cv-ketel die in 2015 werd vernieuwd.

1e verdieping
Via de trapopgang in de keuken bereikt u de overloop op de eerste verdieping. Van hieruit heeft u via mooie paneeldeuren toegang tot twee slaapkamer en een badkamer. Op de overloop ligt vloerbedekking, de wanden zijn voorzien van behang. Door de aanwezige ramen is de overloop prettig licht. In het verleden kon het platdak vanuit de overloop rechtstreeks worden bereikt via een deur. Deze zou eventueel weer gerealiseerd kunnen worden waardoor ook een dakterras tot de mogelijkheden behoort.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer ligt aan de straatzijde van de woning en heeft een afmeting van circa 1,72 x 3,24 meter. Er is een vaste kast aanwezig en er is bergruimte afgescheiden achter de schuine delen van het dak.
Deze slaapkamer is voorzien van vloerbedekking en wanden met behang. Door het grote raam met roede verdeling, komt veel licht binnen.

Slaapkamer 2
Deze prachtige slaapkamer heeft een afmeting van circa 4.81 x 3.33 / 3.63 meter.
Er zijn twee dakkapellen met ramen waarin een sfeervolle roede verdeling aanwezig is. De lichtinval is uitstekend.
De kamer is voorzien van vloerbedekking en onder de schuine delen van het dak zijn op een keurige wijze, bergruimtes afgescheiden. Extra bergruimte vindt u in drie ingebouwde vaste kasten.

Badkamer
Ook de badkamer ademt de sfeer van de jaren 70. De wandtegels en ook het sanitair zijn uitgevoerd in een groene tint, op de vloer liggen grijsgemêleerde tegels. De badkamer is ruim en voorzien van een toilet, een bidet, een ligbad en twee vaste wastafels. Er is een dakkapel aanwezig en er is extra bergruimte onder de schuine delen van het dak.

2e verdieping
Via een vlizotrap die vanuit de overloop te bereik is, heeft u toegang tot de tweede verdieping. Hier bevindt zich een zolderberging met een houtenvloer. U kijkt er tegen het houten dakbeschot.

GARAGE
De garage heeft een afmeting van circa 9.80 x 2.88 meter en is opgetrokken uit hout (gepotdekseld) die geplaatst is op een gemetselde plint. De garage heeft een betonvloer, een rolpoort en is voorzien van elektra.

TUIN
De tuin is werkelijk een plaatje.
Direct grenzend aan de woning bevindt zich een groot overdekt terras wat u vanuit de bijkeuken en vanuit de hal rechtstreeks kunt bereiken. Omdat de loopdeur van de garage zich ook onder deze overkapping bevindt kunt u uw garage altijd droog bereiken. Het overdekt terras is voorzien van vloertegels.

Aansluitend bevindt zich de prachtige tuin met hoge hagen, mooie bomen, plantenperken en een gazon. De tuin grenst aan de diepe tuinen van omliggende woningen waardoor u absoluut niet het idee heeft dat u in het centrum van Someren woont. Er heerst rust en er is ruimte.

In de tuin bevindt zich een gepotdekselde tuinberging die uitstekend geschikt is voor het stallen van uw tuinbenodigdheden.

AANVULLENDE INFORMATIE
Deze woning werd vermoedelijk gebouwd omstreeks 1958, destijds als café met woning. Isolatie is vermoedelijk niet toegepast.
De garage werd omstreeks 1976 gerealiseerd.

WAT DEZE WONING SPECIAAL MAAKT
Dit is qua uitstraling een bijzonder mooie woning die ook nog eens geweldig mooi gelegen is. De woning is zeker gedateerd maar ook bijzonder stijlvol. Er zijn veel originele details bewaard gebleven.
De ligging is geweldig: op loopafstand van het centrum terwijl u in de tuin het idee heeft dat u in een park woont.

Locatie: