Vinkenbroek 2 Neerkant

Specificaties:

Te koop: € 580.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 304 m2
  • Perceeloppervlakte: 994 m2
  • Inhoud: 1110 m3
  • Bouwjaar: 1900

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Deze karakteristieke langgevelboerderij ligt in het centrum van Neerkant.
Het is een bijzonder ruime woning. Op de begane grond vindt u de hal, de woonkamer met open keuken, een bijkeuken, een badkamer met aangrenzende slaapkamer, een dubbele garage en een prachtige grote hobbyruimte waarin een keukenblokje staat. Deze laatste ruimte is ideaal als u een chillruimte voor de kinderen ambieert of een kantoor of praktijkruimte aan huis wenst.

De overige slaapkamers vindt u op de eerste verdieping en zijn bereikbaar via de trap in de hal. Een tweede trap geeft toegang tot een grote zolderruimte vrij in te delen is en die zich boven het oorspronkelijke stalgedeelte bevindt.
Achter de woning ligt een grote tuin.
De woning staat enigszins schuin op het perceel waardoor u mooi uitkijkt over de levendige woonstraat.

INDELING
Begane grond
Via een hardhouten voordeur heeft u toegang tot de hal met vide.
Er ligt een leisteenvloer. De wanden zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk. Naast beide zijden van de voordeur bevinden zich kasten: de meterkast en een vaste kast. Voor uw garderobe is voldoende ruimte tegen de wand die zich achter een nis bevindt.
Een eikenhouten trap met open traptreden biedt toegang tot de overloop op de eerste verdieping waar een dakkapel aanwezig is. Via de ramen in deze dakkapel valt extra licht in de hal.

Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer, de keuken, het toilet, de slaapkamer en de badkamer.

Toiletruimte
De toiletruimte is plafondhoog betegeld met lichte wandtegels. Er zijn een duoblok en een fontein aanwezig.

Slaapkamer begane grond
Deze slaapkamer is circa 3.75 x 4.55 meter groot en heeft twee grote ramen. Er is voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en garderobekast maar er is ook een ingebouwde kast aanwezig. Op de vloer ligt vloerzeil, de wanden zijn deels voorzien van behang, deels uitgevoerd in schoonmetselwerk en deels met hout bekleed. Vanuit deze kamer heeft u rechtstreeks toegang tot een badkamer.

Badkamer
In deze volledig betegelde badkamer bevinden zich een ligbad, een douche en een vaste wastafel met planchet en spiegel. Deze badkamer is bereikbaar via de ouderslaapkamer maar ook rechtstreeks vanuit de hal.

Woonkamer met open keuken
De leisteenvloer die in de hal ligt, is doorgelegd in de woonkamer en keuken. De wanden zijn deels voorzien van granol en deels uitgevoerd in schoonmetselwerk. Een van de wanden is met hout bekleed.

In deze sfeervolle woonkamer bevindt zich een schouw waarvoor een gashaard staat. Er zijn grote ramen aanwezig waardoor de kamer een fijne lichtinval heeft. Ook de schuifpui die zich in de achtergevel bevindt bestaat grotendeels uit glas. Via deze schuifpui heeft u toegang tot een overdekte terras en de tuin.

Tussen woonkamer en keuken is een barretje geplaatst waaraan drie krukken kunnen staan.

De keukeninrichting is uitgevoerd in kunststof maar heeft de uitstraling van hout. U vindt er een 4-pits keramische kookplaat met afzuigkap en vaatwasser. In de ruimte naast het barretje is een extra keukenkast aanwezig waarin een magnetron/oven en koelkast geplaatst zijn. Voor uw voorraad is voldoende ruimte in de grote, volledig betegelde voorraadkast die zich achter het keukenblok bevindt.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken.

Bijkeuken
In de bijkeuken ligt een tegelvloer. Er is een keukenblokje met spoelbak aanwezig. De wanden zijn tot circa 1.20 meter hoog betegeld. Hier vindt u de aansluitingen voor wasmachine en droger en er is een ingebouwde vaste kast. Deze bijkeuken doet tevens dienst als achteringang.

Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot het voormalige stalgedeelte.
Een deur geeft toegang tot een gang met tegelvloer en wanden die deels bekleed zijn met hout en deels zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk.
Vanuit deze gang heeft u toegang tot een toilet, 2 hobbyruimtes en een dubbele garage. In deze gang bevindt zich de tweede trapopgang.

Toilet
De toiletruime is voorzien van een duoblok en een fontein.

Hobbyruimte I
Deze ruimte is circa 3.50 x 2.60 meter groot. De muren zijn bezet en geschilderd en er ligt een tegelvloer. Er is een dakraam aanwezig en via een deur heeft u rechtstreeks toegang tot de tuin.

Hobbyruimte II
Deze mooie ruimte werd in 2008 afgewerkt. De wanden zijn grotendeels gestuukt en er ligt een tegelvloer waaronder vloerverwarming aanwezig is.
In deze ruimte is een keukenblokje geplaatst. Via een deur heeft u toegang tot de tuin.
Het is een hele fijne lichte ruimte met grote ramen in de gevels en enkele dakramen. Deze hobbyruimte is circa 5.5 x 5.75/6.15 meter groot en ook uitstekend geschikt als kantoor of praktijkruimte. Uw kunt u gasten ontvangen zonder dat dit ten koste gaat van de privacy in de woning.

Garage
De garage heeft een afmeting van circa 7 x 5 meter en is voorzien van twee elektrisch bedienbare rolpoorten. Er zijn drie ramen in de zijgevel, de vloer is gecoat en er is een radiator aanwezig. Een klusser of hobbyist kan hier ook prima uit de voeten.

1e verdieping
De eikenhouten trap die zich in de hal bevindt, geeft toegang tot de eerste verdieping. De muren zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk en het plafond is betimmerd met hout. Rondom de vide is een balustrade geplaatst.

Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot de overloop die grotendeels voorzien is van wanden met granol en tapijttegels op de vloer. De aanwezige deuren geven toegang tot een bergruimte, drie slaapkamers en een badkamer.

Slaapkamers
De slaapkamers zijn allen voorzien van vloerzeil, de wanden zijn deels bezet en deels afgetimmerd met hout. Op twee kamers is een vaste kast aanwezig, de derde kamer heeft bergruimte onder het schuine deel van het dak.

Badkamer
Hier vindt u een douche en een vaste wastafel. De wanden zijn deels betegeld en er is een raam aanwezig.

1e verdieping via tweede trapopgang
Boven het voormalige stalgedeelte bevindt zich een grote zolderruimte die via de tweede trapopgang te bereiken is.

Deze ruimte is voorzien van een houten vloer, de wanden zijn bezet en onder de schuine delen van het dak zijn houten wanden aanwezig waarachter zich bergruimte bevindt. In een afgescheiden ruimte bevindt zich de cv-ketel die in 2019 nieuw werd geplaatst. Het betreft een hybride ketel van het merk Nefit.
Er zijn drie dakramen aanwezig.

TUIN
Voortuin
In de voortuin staan vaste planten en struiken. De inrit voor de garage biedt voldoende ruimte om meerdere auto’s te kunnen plaatsen.

Achtertuin
De schuifpui in de woonkamer geeft toegang tot een overdekt terras. Hier zit u grotendeels van weer en wind beschut.
Achter in de tuin is een tweede terras aangelegd. De tuin is voorzien van een grasmat en er zijn plantenborders aanwezig.
De achtertuin is circa 34 x 14 meter groot en biedt veel privacy.

AANVULLENDE INFORMATIE
– Het precieze bouwjaar van deze woning is niet bekend. Naar verwachting werd deze woning rond 1900 gebouwd. Omstreeks 1974 werd door de vorige eigenaar een renovatie uitgevoerd. Vermoedelijk werd toen een muur geplaatst aan de binnenzijde van de oorspronkelijke buitenmuren.
– Omstreeks 2001 werd het dak vernieuwd. Het dak werd van bovenuit geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen.
– Het buitenschilderwerk is in 2021 uitgevoerd.
– Op de begane grond is deels dubbele beglazing aanwezig.
– Er is een glasvezelaansluiting.
– Deze woning heeft energielabel D.

NEERKANT
Deze woning is gelegen in een van de oude woonstraten in het centrum van Neerkant. Neerkant is een ondernemend en muzikaal dorp met veel verenigingen. Er is een basisschool en er zijn enkele winkels waaronder een dagwinkel waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Neerkant is mooi gelegen ten midden van het Peelgebied. U kunt er prachtig wandelen en fietsen.

Locatie: