Hooidries 19 Heusden

Specificaties:

Verkocht: € 510.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 162 m2
  • Perceeloppervlakte: 576 m2
  • Inhoud: 565 m3
  • Bouwjaar: 1979

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Sfeervolle vrijstaande woning met aangebouwde carport en mooie achtertuin met veel privacy.

Bijzonderheden
– Charmante en goed onderhouden woning uit 1979 met energielabel C.
– Doorzonwoonkamer met fijne lichtinval door grote ramen in de voorgevel en in de grote schuifpui in de achtergevel.
– Mooie overkapping aan de tuinzijde waar u van weer en wind beschut heerlijk kunt zitten. Er kan een grote tuinset staan.
– De keuken en woonkamer staan in open verbinding.
– Ruime bijkeuken/berging (voormalige garage) die van binnenuit toegankelijk is. Hier bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en droger.
– 3 slaapkamers op de eerste verdieping. Een van de slaapkamers bestaat uit 3 delen: een slaapgedeelte, een studieruimte en een hobby/speel gedeelte.
– Vaste trap naar de tweede verdieping waar zich een extra kamer bevindt.
– Diepe tuin met royale tuinberging. De tuin is mooi aangelegd. U heeft geen inkijk vanuit de achterzijde.
– Naast de woning ligt een carport.

INDELING

De voordeur geeft toegang tot een ruime hal met tegelvloer en wanden in schoonmetselwerk die wit geschilderd zijn. Van hieruit heeft u toegang tot de woonkamer en tot het toilet. In de hal bevindt zich de meterkast (9 groepen, gas- en watermeter) en er is een garderobehoek.
Naast de voordeur is een raam aanwezig en er is een tweede raam in de zijgevel waardoor de hal prettig licht is.
De trapopgang naar de eerste verdieping is uitgevoerd in hardhout en extra breed.

Toilet
De toiletruimte bevindt zich onder de trapopgang en is plafondhoog betegeld. Er zijn een zwevend toilet en een fonteintje aanwezig. Zowel het sanitair als de wandtegels zijn licht van kleur. Er is een raampje aanwezig en er ligt een bruine tegelvloer.

Woonkamer met open keuken
De woonkamer heeft een oppervlak van circa 37 m2. Aan de voorzijde bevinden zich grote ramen die niet alleen zorgen voor een hele fijne lichtinval, maar ook zicht bieden op de mooie woonstraat met brede groenstroken en hoge bomen. Aan de buitenzijde hangen, boven deze ramen, markiezen.
Aan de tuinzijde bevindt zich een schuifpui die toegang geeft tot een groot overdekt terras.

Het woonkamergedeelte dat zich aan de tuinzijde bevindt, leent zich uitstekend voor het plaatsen van een gezellig grote eettafel. Hier vindt u namelijk ook de keukeninrichting.
Het zitgedeelte kan ingericht worden aan de straatzijde. Hier is het plafond iets verlaagd en hier bevindt zich een strak uitgevoerde gashaard.

De keuken bevindt zich in de ruimte die achter de hal ligt. Woonkamer en keuken staan in open verbinding met elkaar.

Keuken
De keukeninrichting is in een hoekopstelling geplaatst en heeft een natuursteen aanrechtblad.
Er zijn diverse lades en kasten. Ingebouwd zijn een koelkast, een vriezer, een 5-pits gaskookplaat met afzuigkap, een vaatwasser en een boiler. Het aanrechtblad is voorzien van een 1 ½ maats-spoelbak en boven het aanrecht is een raam aanwezig. Aan de tuinzijde is ruimte voor een tafel.
Via de ramen kijkt u uit over de tuin die van hieruit ook rechtstreeks te bereiken is via de aanwezige buitendeur.

De tegelvloer die u aantrof in de hal is ook aanwezig in de woonkamer en keuken. In woonkamer en keuken is vloerverwarming aanwezig. De wanden zijn deels voorzien van spachtelputz en deels uitgevoerd in schoonmetselwerk die in een lichte kleur geschilderd is.

Bijkeuken/berging
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken/berging (voormalige garage). Hier ligt een tegelvloer met schrobputje, er hangt een vaste wastafel en hier vindt u de aansluitingen voor wasmachine en droger. Er is een vaste kast aanwezig. Deze ruimte kan worden verwarmd middels een radiator.
Via een openslaande houten deuren heeft u toegang tot de voorzijde en via een deur kunt u de achtertuin bereiken. Als u de houten deuren vervangt door een raam heeft u een extra kantoorruimte of speelkamer.

1e verdieping
De hardhouten trapopgang geeft toegang tot een ruime overloop met vloerbedekking en wanden in schoonmetselwerk. Er is een groot raam aanwezig. Vanuit de overloop heeft u toegang tot de badkamer, drie slaapkamers en tot de trapopgang naar de 2e verdieping die zich achter een deur bevindt.

Badkamer
De nette badkamer heeft een lichte wandbetegeling en een donkere tegelvloer. In het systeemplafond zijn spots aangebracht.
Er zijn een ligbad, een douche, een vaste wastafel en een zwevend toilet aanwezig. Zowel ligbad als douche zijn voorzien van een thermostaatkraan en de wastafel is in een badmeubel geplaatst.
De dakkapel zorgt voor natuurlijke ventilatie en extra ruimte.

Slaapkamers
Slaapkamer 1 ligt aan de straatzijde van de woning en heeft een vloermaat van circa 3.16 x 3.50 meter. Het raam bevindt zich aan de voorzijde en is in een dakkapel geplaatst. Er zijn een vaste kast en een vaste wastafel aanwezig.
In deze kamer ligt vloerbedekking, de wanden zijn voorzien van granol en deels uitgevoerd in schoonmetselwerk wat in een lichte kleur geschilderd is.

Slaapkamer 2 bevindt zich aan de tuinzijde van de woning. hier zijn de wanden behangen en er ligt vloerbedekking. Via de twee ramen kijkt u uit over de tuin. Deze kamer is circa 4.23 x 3.83 meter groot en heeft rechte muren. Er is een vaste kast aanwezig. Er is voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en linnenkast.

De derde slaapkamer is een erg leuke kamer die uit drie delen bestaat.
De ruimte die u bereikt vanuit de overloop heeft een vaste kast. Er ligt vloerbedekking, de wanden zijn deels voorzien van granol en deels behangen. Er is een raam in de zijgevel.
De oorspronkelijke loggia werd (vermoedelijk tijdens de bouw al) dichtgemaakt. U bereikt deze via een open doorgang. Hier kan een bureautje staan. Via de dakkapel heeft u zicht op de achtertuin.
Ook de grote ruimte boven de garage is vanuit de eerste kamer te bereiken. Deze kamer ligt een treetje lager. Er is een grote dakkapel en er ligt een houten vloer. De schuine delen van het dak zijn afgetimmerd met houten, de wanden zijn voorzien van spuitwerk en onder de schuine delen van het dak zijn bergruimtes aanwezig.

2e verdieping
De trap naar de tweede verdieping bevindt zich achter een deur en geeft toegang tot een voorzolder. Hier hangt de cv-ketel (merk: Nefit Ecomline HR uit 2006) en hier is een bergruimte aanwezig. Een deur geeft toegang tot een slaap-/hobbykamer.

Slaap-/hobbyruimte
Deze kamer heeft een raam in de zijgevel en bergruimtes onder de schuine delen van het dak.
Zowel op de voorzolder als op de slaapkamer ligt vloerbedekking. Het dak is met houtenplanken afgewerkt en de wanden zijn voorzien van grof pleisterwerk.

TUIN
De voortuin is voorzien van grind waarin vaste planten staan. Zowel links als rechts van deze voortuin ligt een inrit. De rechter inrit geeft toegang tot de voordeur en de dubbele houten poort van de berging/bijkeuken. De inrit aan de linkerzijde van de woning geeft toegang tot de carport.

Achtertuin
De achtertuin is ruim 25 meter diep en is mooi aangelegd en goed onderhouden.
Direct grenzend aan de achtergevel bevindt zich een royaal overdekt terras.
Omdat dit terras aan drie zijden gesloten is. Kunt u er heerlijk uit de wind zitten. De terrasoverkapping bestaat grotendeels uit glas waardoor er nauwelijks sprake is van lichtverlies in de woonkamer. Boven deze ramen is een elektrische zonneluifel aanwezig zodat u op warme dagen de zon ook kunt weren.
De terrasoverkapping loopt door tot de achterdeur die zich in de keuken bevindt.

De tuin is grotendeels voorzien van een grasmat waarlangs plantenborders staan. Er is een robotmaaier aanwezig en achter in de tuin staat een mooie in spouw gebouwde gemetselde berging die met pannen gedekt is. Deze berging heeft een afmeting van circa 4.80 x 3.25 meter. Een tweede terras vindt u achter in de tuin.

De erfafscheiding bestaan uit en een stenen plint en gemetselde penanten waartussen zich houten delen bevinden. Op de achtererfgrens staat een groene haag. Aan de achterzijde staan geen woningen. U ziet de hoge bomen die iets verder weg staan.

LOCATIE
Deze woning is gelegen in een rustige woonstraat in het gezellige dorpshart van Heusden. Op korte afstand van de woning bevindt zich een speelveldje voor kinderen. De basisschool en de buurtwinkel bevinden zich op loopafstand.
Vanuit de woning wandelt u binnen enkele minuten het buitengebied in.

Over Heusden
Heusden is een levendig kerkdorp gelegen op circa 3 kilometer afstand van Asten. Centraal in Heusden treft u het dorpsplein met een restaurant, een zalencomplex en een hotel. Hier vindt u ook de plaatselijke supermarkt waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Recent werd een multifunctionele accommodatie gebouwd. Hierin bevindt zich o.a. een basisschool, een kinderopvang en een peuterspeelzaal. De school voor het voortgezet onderwijs vindt u in Asten.

Heusden is vooral bekend om haar mooi en gevarieerd natuurgebied met afwisselende landschappen van agrarische vergezichten, veenmoerassen, vennen, bossen en zandruggen. Een prachtige omgeving voor fietsers, wandelaars en paardenliefhebbers. Nationaal Park de Groote Peel ligt deels op Heusdens grondgebied. Golfers kunnen hun hart ophalen op ’t Woold, een prachtige 9 en 18-holes golfbaan.
Heusden kent een rijk verenigingsleven en vooral in de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd. Op 3 kilometer afstand ligt Asten met haar uitgebreid winkelaanbod. Hier kunt u voor vrijwel alles terecht.
Vanuit Heusden bent u in circa 10 minuten op de Snelweg A67 (Eindhoven-Venlo) en de N266 (Helmond-Weert).

Locatie: