Voorste Heusden 61 Heusden

Specificaties:

Verkocht: € 485.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 130 m2
  • Perceeloppervlakte: 765 m2
  • Inhoud: 500 m3
  • Bouwjaar: 1947

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Deze stijlvolle en karakteristieke vrijstaande woning ligt in het centrum van Heusden tegenover het Vostermansplein. Veel van de authentieke elementen zijn bewaard gebleven en wat er verbouwd is, is gedaan met behoud van de oorspronkelijke uitstraling. Bij deze woning hoort een royale lommerrijke tuin en er is een grote garage/berging. Het is een erg sfeervolle woning met hoge ramen, luiken, mooie balustrades en paneeldeuren. Deze woning is absoluut het bezichtigen waard!

BIJZONDERHEDEN
– Gebouwd in 1947 met mooie originele details.
– Mooie woonkamer, separate keuken, bijkeuken en overkapping aan de achterzijde.
– Keuken met originele schouw en keukenkast.
– De trapopgang met mooie houten balustrade.
– Er zijn 4 slaapkamers op de eerste verdieping en de tweede verdieping is via een vaste trap te bereiken.
– Een deel van de kozijnen werd vernieuwd maar behield zijn originele uitstraling.
– Tuin met veel privacy en hoge bomen.
– Garage/berging van 8.50 x 4.60 meter met krachtstroom.
– Eigen inrit naast de woning.
– Gelegen in het dorpshart van Heusden met uitzicht op het Vostermansplein en historische gebouwen zoals de kerk en de voormalige Mariaschool.

Voorzijde
De voortuin is circa 10 meter diep en voornamelijk voorzien van vaste planten. Aan de straatzijde staat een beukenhaag. De inrit en het pad naar de voordeur zijn verhard met betontegels. Een poort met een smeedijzeren hekwerk geeft toegang tot de inrit naast de woning en de achtertuin.

INDELING
Begane grond
De voordeur geeft toegang tot een ruime hal met rode tegels en wanden met granol. Hier bevindt zich de trapopgang met houten balustrade. Onder deze trap is ruimte voor garderobe. Als u via de getoogde doorgang de hal doorloopt, vindt u de deuren naar de kelder, het toilet en de keuken. De deur recht tegenover de voordeur geeft toegang tot de woonkamer. Naast de voordeur bevindt zich de meterkast.

Toilet
De toiletruimte is deels voorzien van een wandbetegeling waarboven stuukwerk aanwezig is. Er zijn een toilet en een fonteintje aanwezig. Deze toiletruimte kan op een natuurlijke wijze geventileerd worden. Er zijn 2 (originele) stalen raampjes aanwezig waarvan het bovenste deel geopend kan worden.

Kelder
De kelder is 8 treden diep (circa 1.65 meter hoog) en heeft een afmeting van circa 3.65 x 2.00 meter. De muren zijn bezet en er zijn schappen aanwezig. Ventilatie vindt op een natuurlijke wijze plaatst via een koekoek met rooster onder de voordeur.

Woonkamer
De rode tegelvloer uit de hal is hier doorgelegd. De wanden zijn voorzien van spachtelputz en het plafond is strak gestuukt. Er zijn mooie hoge ramen aanwezig in de voorgevel van waaruit u zicht heeft op het Vostermansplein. Aan de achterzijde bevinden zich open slaande tuindeuren en ook hier zijn enkele hoge ramen aanwezig. Tegen de zijgevel is een openhaard aanwezig waar omheen een zithoek kan worden ingericht.
De wand waarin zich de deur naar de hal bevindt, is volledig ingericht als boekenkast. In dit gedeelte van de kamer is voldoende ruimte om een grote eet-/leestafel te plaatsen.
Een open doorgang geeft toegang tot de keuken.

Keuken
Ook hier is de rode tegelvloer aanwezig. De wand achter de keukeninrichting is voorzien van een mozaïektegel, de overige wanden zijn gestuukt. Er zijn twee grote ramen aanwezig waaronder zich 2 klepkastjes bevinden.
De keukeninrichting is in een lengteopstelling onder deze ramen geplaatst.

De oorspronkelijke schouw werd geïntegreerd. Onder deze schouw staat het kooktoestel met oven en in de schouw bevindt zich de afzuigkap. De keukenkastjes zijn uitgevoerd in hout. De vaatwasser is losgeplaatst maar blijft in de woning achter. De originele keukenkast met glasruiten is bewaard gebleven.
De keuken is voldoende groot om een tafel te kunnen plaatsen.
Via een paneeldeur heeft u toegang tot de hal en tot het portaal.

Portaal
Hier bevindt zich een aanrechtblokje met spoelbak en drie boven kastjes. De tegelvloer is doorgelegd, de wanden naast en achter het keukenblok zijn betegeld. De overige wanden zijn bezet. Hier bevindt zich de achterdeur en hier is een garderobekast aanwezig. Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot de bijkeuken.

Bijkeuken
In deze ruimte kan de wasmachine staan en hier bevindt zich de cv-ketel (Nefit Ecomline uit 2005). Er is een extra (elektra)groepenkast, er ligt een tegelvloer en er is een raam.

1e Verdieping
Via de trapopgang in de hal bereikt u de overloop op de eerste verdieping. Er ligt vloerbedekking, de wanden zijn gestuukt.
De dakkapel, de houten balustrade rondom de trap, de getoogde doorgangen en de paneeldeuren maken deze overloop bijzonder sfeervol.
Vanuit de overloop heeft u toegang tot 4 slaapkamers.
De badkamer ligt twee treden lager.

Badkamer
De badkamer is plafondhoog betegeld. Zowel de wandtegels als de vloertegels zijn licht van kleur. U vindt er een toilet, een ligbad, een vloerdouche en een dubbele vaste wastafel. De wastafels zijn in een badmeubel geplaatst. Er zijn twee raampjes.

Slaapkamers
De wanden van de vier slaapkamers zijn allen voorzien van behang. Op twee kamers ligt tapijt, de overige twee slaapkamers zijn voorzien van vloerzeil. In een van de slaapkamers is een eenvoudig keukenblokje geplaatst.
De slaapkamers aan de tuinzijde heeft een grote dakkapel en in een van de overige kamers is een grote schuifkast aanwezig.
Het schuine gedeelte van het dak begint op circa 1.30 meter hoog en levert nauwelijks ruimteverlies op.

2e Verdieping
De vast trap naar de tweede verdieping bevindt zich achter een van de deuren op de overloop.

De tweede verdieping bestaat uit 3 ruimtes die allen voorzien zijn van een klein dakraam. De overloop staat in open verbinding met een van de twee ruimtes.
De derde ruimte is afsluitbaar met een deur. Hier is een ingebouwde vaste kast aanwezig. Het dak werd in het verleden na geïsoleerd met glaswol en is afgetimmerd met zachtboard platen. De volledige verdieping is voorzien van vloertapijt.

TUIN
De tuin is mooi diep en breed. Direct grenzend aan de woning bevindt zich een groot overdekt terras waar u van weer en wind beschut kunt zitten. Dit terras bereikt u vanuit de woning via de openslaande tuindeuren in de woonkamer en via de achterdeur.
Tussen het terras en de tuin is een haagje geplaatst. Achter deze haag ligt een groot grastapijt waarin een grote rode beuk staat. Er zijn diverse plantenperkjes en achter in de tuin bevindt zich een tweede overdekt terras. Inkijk vanuit de buurpercelen is er nauwelijks.

Garage / Schuur
De garage / schuur heeft een afmeting van circa 8.50 x 4.60 meter. Zij is opgetrokken uit baksteen en bitumineus gedekt. De muren zijn aan de binnenzijde bezet, het dak is met hout afgetimmerd en er is een betonvloer aanwezig.
Er is een houten tussenwand aanwezig waardoor de ruimte in twee delen scheiden is. De grote ramen zorgen voor een fijne lichtinval.
Deze garage / schuur is voorzien van verwarming en er is een krachtstroomaansluiting.

AANVULLENDE INFORMATIE
Deze woning heeft energielabel E.

LOCATIE
Deze woning is gelegen in het hart van Heusden recht tegenover het Vostermansplein. Aan dit plein liggen onder andere een supermarkt, de kerk, een hotel, enkele horecapanden, een kinderopvang en een kapsalon.
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.
Direct voor de woning bevindt zich een bushalte.

Over Heusden
Heusden is een levendig kerkdorp gelegen op circa 3 kilometer afstand van Asten. Centraal in Heusden treft u het dorpsplein met een restaurant en een hotel. Hier vindt u ook de plaatselijke supermarkt waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Er is een multifunctionele accommodatie met o.a.
een basisschool, een kinderopvang en een peuterspeelzaal. De school voor het voortgezet onderwijs vindt u in Asten.
Heusden is vooral bekend om haar mooi en gevarieerd natuurgebied met afwisselende landschappen van agrarische vergezichten, veenmoerassen, vennen, bossen en zandruggen. Een prachtige omgeving voor fietsers, wandelaars en paardenliefhebbers. Nationaal Park de Groote Peel ligt deels op Heusdens grondgebied.
Golfers kunnen hun hart ophalen op “’t Woold” een mooi gelegen 9 en 18-holes golfbaan.
Heusden kent een rijk verenigingsleven en vooral in de zomer worden er veel activiteiten georganiseerd. Op 3 kilometer afstand ligt Asten waar u een uitgebreid winkelaanbod vindt.
Vanuit Heusden bent u in circa 10 minuten op de Snelweg A67 (Eindhoven-Venlo) en de N266 (Helmond-Weert).

Locatie: